Σακελλαροπούλου: Με μία ανακοίνωση… ξεμπέρδεψε με τους θανάτους Καζάκου, Παππά, Παντερμαλή και Γκοντάρ

«Βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι», λέει η λαϊκή ρήση για τέτοιες περιπτώσεις...

5672762

Με μια ανακοίνωση 223 λέξεων η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεμπέρδεψε με τους αποχαιρετισμούς των τελευταίων ημερών, «τιμώντας» συλλογικά τους πρόσφατα αποβιώσαντες: Δημήτρη Παντερμαλή, Ειρήνη Παππά, Κώστα Καζάκο και Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!

Η κ. Σακελλαροπούλου, αναφέροντας τους αποβιώσαντες με την αντίστροφη σειρά του θανάτου τους (από τον πιο πρόσφατο προς τα πίσω) αφιερώνει από μία πρόταση γεμάτη κοινοτοπίες για τον καθένα από αυτούς, ενώ η ανακοίνωση ξεκινά με έναν γενικόλογο αποχαιρετισμό… προς όλους.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η κ. Πρόεδρος δεν βρήκε τον χρόνο να συντάξει ξεχωριστές ανακοινώσεις για καθεμιά από αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες, τη στιγμή που δε φαίνεται να την απασχολεί ιδιαίτερα κάποιο άλλο θέμα όπως οι σκανδαλώδεις χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των υποκλοπών και του απορρήτου, οι οποίοι μάλιστα ελέγχονται και νομικά, αν κρίνουμε τόσο από τις δηλώσεις σημαντικών νομικών, όσο και από την απόφαση-χαστούκι του ΔΣΑ.

 Ολόκληρη η δήλωση της ΠτΔ:

«Αυτές τις μέρες αποχαιρετούμε με θλίψη προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στον χώρο του πολιτισμού, αναλογιζόμενοι το έργο τους, τη σπάνια προσφορά τους, την παρακαταθήκη τους. Θάνατοι που μας καλούν να σκεφτούμε για άλλη μια φορά τα δώρα που μας χάρισαν οι εκλιπόντες στη γόνιμη διαδρομή τους στην τέχνη και την επιστήμη.

Αρχαιολόγος με όραμα, πρωτοπόρος στην ανάδειξη των ανασκαφικών ευρημάτων, εμπνευστής του υποβλητικού αρχαιολογικού και φυσικού πάρκου στο Δίον, ψυχή του Μουσείου της Ακρόπολης, ενός από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, λαμπρός δάσκαλος, ο Δημήτρης Παντερμαλής υπηρέτησε την Αρχαιολογία στο πεδίο, με υποδειγματική αφοσίωση και πάθος.

Μοναδική ερμηνεύτρια του αρχαίου δράματος, ηθοποιός με διεθνή ακτινοβολία, δημιουργός του Σχολείου της Αθήνας που πρόσφατα περιήλθε στο Εθνικό Θέατρο, η Ειρήνη Παπά δεν ενσάρκωσε απλώς το ελληνικό κάλλος, αλλά άλλαξε την εικόνα της γυναίκας στη μεγάλη οθόνη, προσδίδοντας εύρος και βάθος στην παρουσία της.

Ο Κώστας Καζάκος, στιβαρή μορφή του θεάτρου και του κινηματογράφου μας, γενναιόδωρος με τους νέους, πολύπλευρος, πληθωρικός και παθιασμένος, υπήρξε μάχιμος ως το τέλος.

Ζωές ολοκληρωμένες, με ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Μαζί με τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ, μεγάλο κεφάλαιο της έβδομης τέχνης, σφράγισαν, ο καθένας με τον τρόπο του, το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, με το πνεύμα, την ελευθερία, την τόλμη, την αντισυμβατικότητα, το ήθος τους. Ο θάνατός τους σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, κληροδοτώντας ευθύνη και έμπνευση στους συνεχιστές τους».

Βίντεο με άγριο ξύλο σε κλαμπ: «Όλο το μαγαζί γέμισε αίματα» – Αντάλλαξαν μπουνιές και πέταξαν μπουκάλια

ksilo xalkidiki

Βίντεο με άγριο ξύλο σε κλαμπ: «Όλο το μαγαζί γέμισε αίματα» – Αντάλλαξαν μπουνιές και πέταξαν μπουκάλια

«Όλο το μαγαζί γέμισε αίματα», γράφει σε ανάρτησή της γυναίκα που δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο…

Το γεύμα του Χάρη Δούκα με Χατζηνικολάου και Πρωτόπαπα που συζητήθηκε – Ο ρόλος του τελευταίου 

γεύμα

Το γεύμα του Χάρη Δούκα με Χατζηνικολάου και Πρωτόπαπα που συζητήθηκε – Ο ρόλος του τελευταίου 

Πολλοί απόρησαν τι «δουλειά είχε» ο Χρήστος Πρωτόπαππας στο ίδιο τραπέζι με τον Δούκα και…