Σακελλαρίδης προς Καραγκούνη: "Κάνει πως δεν καταλαβαίνει για να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση"

cover
NewsRoom 03/03/2015 | 21:49

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη για τη ΔΕΗ. Απαντώντας στη δήλωση του Καραγκούνη, ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον του Φωτόπουλου μπαίνει πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη», ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση» και ότι «χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί. Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτει τα εξής:

1.       Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. 
2.       Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά. 
3.       Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.  
4.       Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης.