Newsroom

Newsroom

Σακελλαρίδης: Πλεόνασμα χρεών… το νοικοκύρεμα Καμίνη

Η διευρυμένη αντίληψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση «δεν μπορεί να κάνει και πολλά» γιατί εξαρτάται από τις πολιτικές επιλογές της…

sakelaridis 2

Η διευρυμένη αντίληψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση «δεν μπορεί να κάνει και πολλά» γιατί εξαρτάται από τις πολιτικές επιλογές της κεντρικής εξουσίας έχει εσκεμμένα προωθηθεί για να έχουν χαμηλές προσδοκίες από το δήμο, οι πολίτες, τόνισε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντίθετα η Ανοιχτή Πόλη θέλει να έχουν υψηλές προσδοκίες οι πολίτες, να είναι ενεργοί και άμεσα συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων και την διεκδίκηση λύσεων. «Συμμετοχή, διαφάνεια, έμφαση στα κοινοτικά συμβούλια» έθεσε ως στόχους της υποψηφιότητάς του και συμπλήρωσε ότι «αδιαφάνεια και αυταρχισμό θέλει το μνημόνιο» ώστε να μπορεί να επιβάλλει τις αποφάσεις του.

Ούτε λάμπες δεν έχει… η Αθήνα του Καμίνη

Η απαξίωση του δήμου της Αθήνας από τον Καμίνη οδήγησε ώστε να μην έχει ούτε ηλεκτροφωτισμό η πόλη, μιας και οι προμηθευτές δεν προσέρχονται στους διαγωνισμούς για την αγορά των απαραίτητων τεχνικών υλικών, γιατί ο δήμος δεν πρόκειται να τους πληρώσει. Το ίδιο συμβαίνει και με την άσφαλτο. Το  νοικοκύρεμα των οικονομικών που έταξε ο κ. Καμίνης είναι ίδιο με το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά! είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού… μπορεί να λειτουργήσει

Στόχος είναι να προστατευθούν τα συμφέροντα του δήμου Αθήνας, αλλά και του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το πλαίσιο η Ανοιχτή Πόλη είχε δώσει τη μάχη και έσωσε τον Ελαιώνα, στο παρελθόν. Δυστυχώς σήμερα, λόγω οικονομικής κρίσης, η διπλή ανάπλαση δεν μπορεί να προχωρήσει και υπάρχει αδιέξοδο.  Μπορούν όμως να γίνουν βελτιωτικά έργα, ώστε να παίζει ο Παναθηναικός, σε αυτό το γήπεδο και παράλληλα να προωθηθεί ένα σχέδιο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής, ώστε να διασφαλίζεται χώρος πρασίνου για τους πολίτες.

Αξιοποίηση των προσφυγικών προς όφελος των πολιτών

Η Ανοιχτή Πόλη πραγματοποίησε χθες κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα των προσφυγικών. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που θέλουν να τα «αξιοποιήσουν» είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τη σημερινή τους εγκατάλειψη. Ο Γ. Σακελλαρίδης επέστησε την προσοχή, ότι είναι ορατός ο κίνδυνος, τώρα που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, να τους αφαιρεθεί το νομοθετικό πλαίσιο που τα προστατεύει ως διατηρητέα και να ξεπουληθούν άμεσα.

Η αξιοποίηση που προτείνει η Ανοιχτή Πόλη είναι προς όφελος των πολιτών, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία τους. Θα μπορούσε να στεγάσουν: ξενώνα, μουσείο ιστορικής μνήμης, κοινωνικές κατοικίες, κοινωνικούς συνεταιρισμούς. Επιπλέον με αυτή την αξιοποίηση δεν θα κινδυνεύσουν να πεταχτούν στο δρόμο οι άνθρωποι που ήδη μένουν  μέσα. Η Ανοιχτή Πόλη θα επιμείνει και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, για την ακύρωση της απόφασης που επιτρέπει το πέρασμά τους στο ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι ο κ. Καμίνης απέτυχε στο βασικό προεκλογικό του σύνθημα για «καθαρή Αθήνα» και ένας από τους κυριότερους λόγους ήταν γιατί απολύθηκαν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας του δήμου. «Μας λένε να αφήσουμε απέξω το Μνημόνιο γιατί μιλάμε για αυτοδιοίκηση», αλλά τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής είναι εμφανή καθημερινά γιγαντώνοντας τα προβλήματα της πόλης.

Ακούστε τη συνέντευξη https://www.youtube.com/watch?v=hSdatBVjf20

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…