Newsroom

Newsroom

Σακελλαρίδης κατά της ΝΔ για το μεταναστευτικό: Η πολιτική σας για τη μετανάστευση είναι να στέλνουμε το λιμενικό να βουλιάζει βάρκες (video)

Μετωπική σύγκρουση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

1 2406

Μετωπική σύγκρουση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκαν το μεταναστευτικό, τα προγράμματα των κομμάτων και τα σποτάκια.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως επί της ουσίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάλεσε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έρθουν τονίζοντας μεταξύ άλλων πως έστειλε «ξεκάθαρο μήνυμα στους δουλέμπορους, ότι η ευκολότερη πύλη εισόδου είναι η Ελλάδα», έλαβε την εξής απάντηση από τον Σακελλαρίδη που τον κατηγόρησε για μικροπολιτική και ψηφοθηρία:
«Ενισχύει με τη ρητορική και το λαϊκισμό του ο Kυριάκος Μητσοτάκης τη Χρυσή Αυγή. Θα σας κυνηγάει στη συνείδηση σας η πολιτική της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό».

Πρόσθεσε δε πως  «Η πολιτική σας για τη μετανάστευση είναι να στέλνουμε το λιμενικό να βουλιάζει βάρκες, η πολιτική των ανασχέσεων. 2.5 χρόνια δεν κάνατε τίποτα για τη μετανάστευση και μιλάτε.» 
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το προσφυγικό ζήτημα σε Ευρωπαϊκό βάζοντάς το σε όλες τις συνόδους κορυφής και έφτιαξε διαχειριστική αρχή για να πάρει η Ελλάδα χρήματα του ΕΣΠΑ κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η Ν.Δ. 

Στην συνέχεια σχολίασαν τα σποτάκια. 

Ο Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε για το σποτάκι της ΝΔ ότι είναι πραγματική η αγωνία της Λίνας στο σποτάκι της Ν.Δ. τόνισε όμως πως «δεν είναι χρυσόψαρα» οι ψηφοφόροι όμως, όπως θα ήθελε η καλή νεράϊδα της Ν.Δ.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι είναι ένα “ξεκάθαρο πρόγραμμα” και χαρακτήρισε την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ «πολύ ουσιαστική» και «γειωμένη στην πραγματικότητα του Σεπτέμβρη του 2015». Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει χώρος για παράλληλες δράσεις και μεταρρυθμίσεις στα οποία και οι δανειστές και η τρόικα “δεν θα έχουν πρόβλημα” ενώ αναγνώρισε ότι η τρόικα θα κάνει έλεγχο αλλά πάνω σε σημεία που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Παράλληλα αναφερόμενος στους 7 μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως έγιναν βασικά βήματα σε πολύ δύσκολες συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και σκληρής διαραγμάτευσης και πρόσθεσε ότι μπήκαν μπροστά πυλώνες όπως η ανθρωπιστική κρίση και η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας για να μπορέσει να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία και κοινωνία το επόμενο διάστημα.