Σακελλαρίδης: Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την εκταμίευση – Κανένα θέμα Βαρουφάκη

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εκταμίευση των χρημάτων εμφανίστηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Παρασκευής, μετά το δείπνο κορυφής του Αλέξη Τσίπρα με τους "7". Σημείωσε πως αποσαφηνίστηκε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που θα οδηγήσει σε συγκεκριμενοποίηση των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη και σε εκταμείευση της δόσης στο επόμενο Eurogroup.

sakellaridis 10 2

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εκταμίευση των χρημάτων εμφανίστηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Παρασκευής, μετά το δείπνο κορυφής του Αλέξη Τσίπρα με τους “7”. Σημείωσε πως αποσαφηνίστηκε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που θα οδηγήσει σε συγκεκριμενοποίηση των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη και σε εκταμείευση της δόσης στο επόμενο Eurogroup.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε: “Κερδίσαμε μια σειρά από πράγματα τα οποία θα προσπαθήσω να σας αποσαφηνίσω. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποσαφηνίστηκε ότι δεν ζητάει κανείς από την ελληνική κυβέρνηση- όπως ακούσατε και από τον Πρωθυπουργό πριν από λίγο- να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση ή να εφαρμόσει το e-mail του κυρίου Χαρδούβελη”. Επεσήμανε ακόμα πως ξεκαθαρίστηκε πως θα αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ καθώς και ο ρόλος των τεχνικών κλιμακίων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τις  προτάσεις Βαρουφάκη, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μεγαλύτερη σαφήνεια.

Μιλώντας στο ρ/σ real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά πολύ σύντομα θα στείλει με λεπτομέρειες το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα προωθηθεί στο Eurogroup. «Θα γίνει Eurogroup όταν κατατεθεί αυτό το σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο υπολογίζουμε ότι θα είναι πολύ σύντομα, γιατί και η ελληνική κυβέρνηση δεν χρονοτριβούσε όλο αυτόν τον καιρό, ήταν σε μια διαδικασία εμβάθυνσης των προτάσεων που εστάλησαν από τον κ. Βαρουφάκη προς το Eurogroup” είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ερωτώμενος σχετικά με τη “δημιουργική ασάφεια” που φαίνεται πως εγκαταλείπεται, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος είπε πως χάρη σε αυτήν περνούν από τη Βουλή τα ν/σ για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η δημιουργική ασάφεια ενδεχομένως συνετέλεσε στο να περάσει ένας μήνας από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για να φτάσουμε τελικά σήμερα να συγκεκριμενοποιείται.

Αναφορικά με το πώς αντιδρά η κυβέρνηση στις ενστάσεις και τις πιέσεις των δανειστών σε σχέση με το πρόσωπο και την πολιτική του κ. Βαρουφάκη, τόνισε: «Ο κ. Βαρουφάκης τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης και εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. Ο κ. Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών και θα συνεχίσει να είναι υπουργός Οικονομικών” είπε και πρόσθεσε: “Με βάση το έργο του και με βάση τα όσα έκανε μέχρι τώρα και όσα θα κάνει το μέλλον η κυβέρνηση θα συνεχίζει να τον εμπιστεύεται σε αυτήν την πολύ κρίσιμη θέση. Επομένως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον κ. Βαρουφάκη”.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…