Newsroom

Newsroom

Σαφώς και η Ελλάδα θα είχε αυτήν την πρωτιά: Το 64,2% των Ελλήνων καπνίζει παθητικά

Απογοητευτικά για την Ελλάδα είναι τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat για το κάπνισμα αφού η χώρα μας κατέχει την πρωτιά όσον αφορά το παθητικό κάπνισμα.

584938f11dc52496578b46c0

Ειδικότερα, το 64,2% των Ελλήνων καπνίζει παθητικά γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τα όσα δήλωνε περί ασυδοσίας για το αντικαπνιστικό νόμο και τη μη εφαρμογή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν έχει εφαρμοστεί και είναι προσβλητικό για μια χώρα της Ευρώπης να υπάρχει τόση ασυδοσία σ’ αυτό το ζήτημα. Είμαστε η μόνη χώρα όπου καταστρατηγείται η απαγόρευση σε αρκετούς συγκεκριμένους κλειστούς χώρους», δήλωνε ο υπουργός σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ΑΠΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Eurostat, η Ελλάδα κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση καθώς το 64,2% των Ελλήνων εκτίθενται στο καπνό του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους. Αυτό το ποσοστό αποτελεί ταυτόχρονα το μεγαλύτερο στην Ευρώπη με τη δεύτερη χώρα, την Κροατία να ακολουθεί με 44,7%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία με 40,5% ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ρουμανία με 37,6% και η Μάλτα με 32,1%.

Στον αντίποδα, οι χώρες με το μικρότερο ποσοστό παθητικών καπνιστών είναι η Σουηδία, η Φινλανδία και η Πορτογαλία με ποσοστά 5,9%, 6,3% και 8,6% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Eurostat, ένας στους 4 πολίτες της ΕΕ άνω των 15 ετών (24%) είναι καπνιστής.


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…