«Καταδικάζουμε προσπάθειες εκφοβισμού και απειλών» – Σαφές μήνυμα από τους εργαζόμενους στην ΑΔΑΕ

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών»

5653298

Μετά τη διευκρινιστική δήλωση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, με την οποία πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων τα fake news περί σύμπνοιας με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, σειρά πήρε η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Η επιστολή, όμως, ουδόλως έχει την έννοια ότι συνομολογείται με αυτήν ότι οι διατάξεις του άρθρου 6 § 1 του ν. 3115/2003 πoυ προβλέπουν τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ έχουν παύσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ισχύουν”. Συνεχίζοντας, επαναλαμβάνει πως η χθεσινή του επιστολή ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, να τον πληροφορήσουν πώς αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες εφαρμογής μιας διάταξης που εμπεριέχει “αοριστίες και ασάφειες» ανέφερε νωρίτερα ο Χρήστος Ράμμος.

Διαβάστε περισσότερα: Χρήστος Ράμμος: Σκληρή απάντηση κατά fake news – Τον κατηγόρησαν ότι υπαναχώρησε

Οι εργαζόμενοι στην ΑΔΑΕ καταδικάζουν τις προσπάθειες εκφοβισμού και απειλής μέσω επιβολής ποινικών κυρώσεων, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται «για τη διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών, όπως κάνουμε τα τελευταία είκοσι έτη, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της Πολιτείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Α.Δ.Α.Ε. καταδικάζει την οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση προσπάθεια εκφοβισμού και απειλής μέσω επιβολής ποινικών κυρώσεων στους εργαζομένους της Αρχής, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών, όπως κάνουμε τα τελευταία είκοσι έτη, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της Πολιτείας.