Σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ. Η Παγουρέως τι κατάλαβε;

Η Θεούσα κυρία Κεραμέως, σπόνσορας παγουρίνων της διαπλοκής, αδιαφόρησε εάν κάποιοι μαθητές πέρασαν το Σαββατοκύριακο τους στην ΓΑΔΑ. Η υπουργός κάλυψε δια της σιωπής της ένα πρωτοφανές γεγονός. Έγινε συνεργός και συμμέτοχος.

5170525

Πέντε-έξι παιδιά με κοντά παντελόνια. Δίπλα-δίπλα. Σαν να  γινόταν η παρουσίαση μιας εγκληματικής συμμορίας. Κοντά τους βρισκόταν δυο άνδρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Δε χρειάζεται καμία εξήγηση. Καμία επεξήγηση. Κανένα σχόλιο. Μια εικόνα που σοκάρει και προκαλεί

Η υπουργός παιδείας η κυρία Κεραμέως τι κατάλαβε από αυτή την εικόνα; Τι αντιλήφθηκε; Σε σχετική ερώτηση που της έγινε στη Βουλή, παρέπεμψε αόριστα, σε κάποια  ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας(;) του Πολίτη. Νόμισε ότι έτσι καθάρισε.

Η υπουργός Παιδείας δεν είπε την παραμικρή λέξη συμπάθειας για τους μικρούς μαθητές. Είτε είχαν δίκιο, είτε είχαν είτε άδικο, πρώτα απ’ όλα παραμένουν παιδιά. Και δικά της παιδιά. Υπουργός Παιδείας είναι. 

Όμως φαίνεται ότι δεν κατανοεί τι σημαίνει ο τίτλος υπουργός παιδείας και τι βαρύ φορτίο κουβαλά.

Γνώση, μόρφωση, καλλιέργεια, ανθρωπισμό.

Η θεούσα κυρία Κεραμέως, σπόνσορας παγουρίνων της διαπλοκής, αδιαφόρησε εάν κάποιοι μαθητές πέρασαν το Σαββατοκύριακο τους στην ΓΑΔΑ. Η υπουργός κάλυψε δια της σιωπής της ένα πρωτοφανές γεγονός. Έγινε συνεργός και συμμέτοχος.

Οι φωτογραφίες των μαθητών ανάμεσα στα ΜΑΤ στιγματίζουν. Στιγματίζουν όλους αυτούς που υπερέβησαν  τους κανόνες της ηθικής και τα όρια που έχουν  θέσει οι πολιτισμένες  κοινωνίες, σε σχέση με την συμπεριφορά τους προς τα παιδιά. Την συμπεριφορά που οφείλει να έχει μια δημοκρατική πολιτεία απέναντι τους. 

Ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις παιδικής εγκληματικότητας όπως η εξαφάνιση του εντεκάχρονου Άλεξ  το 2006 στην Βέροια, στην οποία ενέχονταν μια παρέα πέντε παιδιών από 11 έως 13 χρόνων, υπήρξε ή όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακριτικότητα και προσπάθεια προστασίας των ανήλικων δραστών. 

Αυτό που έγινε τελευταία δεν είχε ξανασυμβεί στην ελληνική κοινωνία. Ποτέ δεν ξαναείδαμε ΜΑΤ εναντίον παιδιών. Υπερβαίνει κάθε παραλογισμό.

Έχουμε εθιστεί στο παράλογο. Τα μικρά παιδιά κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ, άνευ ουσιαστικής αιτίας, στα πλαίσια  του εκφοβισμού  της τρομοκράτησης και της καταστολής. Είναι η κατρακύλα μιας κυβέρνησης που όλο  βυθίζεται στο βούρκο της σήψης και της παρακμής. Αδυνατεί να αντιληφθεί τα υπόγεια ρεύματα που διαπερνούν την κοινωνία. Παγιδευμένη στο «γλύψιμο» των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και των ωραιοποιημένων δημοσκοπήσεων, δεν κατανοεί  την οργή που προκαλούν πολλές πράξεις της. Αν ένα διεθνές ειδησεογραφικό  πρακτορείο μας έδειχνε μαθητές δεκατεσσάρων ετών που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία, π.χ στη Χιλή, θα είχαμε φρίξει. Θα μιλούσαμε για την επαίσχυντη συμπεριφορά  του καθεστώτος απέναντι στα παιδιά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο για την κυρία Παγουρέως. Σαν όλα τα άλλα. Ένα Σαββατοκύριακο ρουτίνας. Τα παιδιά με τα κοντά παντελονάκια, τα αλητάκια, τα κωλόπαιδα, πέρασαν τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ. 

Είναι δεκατεσσάρηδες και τους γαμούν τα Λύκεια. Από εκεί θα τη βρουν ο Μητσοτάκης κι η άθλια κυβέρνηση του.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί