Newsroom

Newsroom

Σ' αυτό το χωριό όλοι θέλουν να εγκατασταθούν και να δουλέψουν – δείτε γιατί

Το χωριό Καϊτανγκάτα της Νέας Ζηλανδίας που προσπαθεί να προσελκύσει νέους κατοίκους προσφέρει πολύ συμφέρουσες προϋποθέσεις σε μερικές οικογένειες που θα πάνε να εγκατασταθούν εκεί, έχει κατακλυστεί από χιλιάδες αιτήσεις ενδιαφερομένων από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανακοίνωσε ο δήμαρχός του.

577664791dc52491468b4982

Το χωριό έχει 800 κατοίκους, ενώ η τοποθεσία αυτή και ο αγροτικός τομέας που ανθεί στα περίχωρά του μπορεί να απασχολεί περισσότερους από χίλιους ανθρώπους. Το χωριό επιδιώκει εδώ και καιρό να προσελκύσει κόσμο. Έπειτα από μια έκθεση για την απασχόληση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προσφέρει σε οκτώ οικογένειες ένα σπίτι και ένα κτήμα αντί 230.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (σχεδόν 150.000 ευρώ), ενώ η μέση τιμή σε εθνικό επίπεδο για την αγορά ενός τέτοιου περιουσιακού στοιχείου είναι σχεδόν η τριπλάσια.

Αποτέλεσμα: κατατέθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις από όλη τη χώρα και τον πλανήτη.

“Έχουμε κατακλυστεί” από αιτήσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Μπράιαν Κάντογκαν στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤV3. “Νομίζω ότι η γραμματέας μου θα με στραγγαλίσει. Έχω περισσότερα από 5.000 μηνύματα στο τηλέφωνό μου. Η ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου έχει γεμίσει. Είναι πολύ απλά εντυπωσιακό”.

Ο δήμαρχος ελπίζει ότι, παρά το γεγονός ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά αυτή– το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε ωστόσο να αποφασίσει να επεκτείνει λίγο την προσφορά του– καθώς πολλοί άνθρωποι αναμένεται να εγκατασταθούν στο Καϊτανγκάτα.

Το χωριό βρίσκεται σε καταπράσινη κοιλάδα, απέχει μια ώρα από το Ντούνεντιν και έχει ένα ανθρακωρυχείο, πριονιστήρια ξυλείας και εργοστάσια αγροδιατροφικών προϊόντων για τη γαλακτοκομική βιομηχανία.

“Υπάρχει τόση δουλειά εδώ … πράγματι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα σπίτια δεν είναι ακριβά, η ζωή είναι ευχάριστη. Είμαστε πολύ τυχεροί”, τόνισε ο δήμαρχος.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…