Σ. Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου: To ταξίδι του Πρωθυπουργού για το παιδί του στο Yale εμπεριέχει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα

Οι ίδιοι αυτοί πίνακες των βάσεων, οι πίνακες της ντροπής, η ΕΒΕ ως άλλη διαδικασία φυσικής επιλογής, θέτουν το μείζον πολιτικό ζητούμενο. Αυτή η κυβέρνηση της εμφύλιας όξυνσης, είναι σαφές πια τι επιδιώκει.

Πανελλήνιες

Η έξοδος 40.000 και πλέον υποψηφίων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, αποτελεί πραγματική καταστροφή, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. Στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν τα εξής:

Πάνω από 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων, «απεγκλωβίστηκαν» από την βάσανο των ελληνικών Πανεπιστημίων, χάρη στις ιδεοληπτικές εμμονές της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Και εδώ αρχίζει η καταστροφή. Χιλιάδες θέσεις εισακτέων που δεν θα καλυφθούν εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), θα συρρικνώσουν και θα σβήσουν από τον χάρτη περίπου 40-60 τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων. Αποψιλώνεται η Αρχιτεκτονική Πάτρας, το τμήμα Γεωλογίας, όπως και πολλά άλλα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ούτε ένας εισακτέος από Γενικό Λύκειο στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης!

Οι ίδιοι αυτοί πίνακες των βάσεων, οι πίνακες της ντροπής, η ΕΒΕ ως άλλη διαδικασία φυσικής επιλογής, θέτουν το μείζον πολιτικό ζητούμενο. Αυτή η κυβέρνηση της εμφύλιας όξυνσης, είναι σαφές πια ότι επιδιώκει την βίαιη αποδιάρθρωση της κοινωνικής κινητικότητας. Είναι ξεκάθαρο πια ότι απενοχοποιεί τις κάθετες ταξικές διακρίσεις και μαζί με τις θέσεις που φρόντισε να χαθούν, χάνεται συνολικά και το βασικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης: η Παιδεία ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Εξάλλου μια μέρα πριν την ανακοίνωση των βάσεων, η σημειολογική αξία του κυνισμού του Πρωθυπουργού, ο οποίος ταξιδεύει για να «εγκαταστήσει» το παιδί του που ξεκινά σπουδές στο Yale, εμπεριέχει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, για το ποιος είναι ο επικυρίαρχος αυτής της χώρας. Να τσακίσουμε με κάθε τρόπο την αλαζονική διακυβέρνηση τους!

Καλή δύναμη και συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές που ανοίγουν την πόρτα του Πανεπιστημίου. Καλή δύναμη και συγχαρητήρια και σε όλα παιδιά που σε τόσο αντίξοες συνθήκες προσέκρουσαν στην αναλγησία αυτής της κυβέρνησης!

 

 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

Screenshot 2024 05 18 211853

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

H πολυπληθής πορεία λαμβάνει χώρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και κατά…