Ρύθμιση των δανείων τους και τέλος στην λιτότητα ζητούν ο πυρόπληκτοι του 2007

Κοινή επιστολή με τις προτάσεις τους για ρύθμιση στα δάνεια που δόθηκαν στις επιχειρήσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007,…

f

Κοινή επιστολή με τις προτάσεις τους για ρύθμιση στα δάνεια που δόθηκαν στις επιχειρήσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, έστειλαν τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στους υπουργούς Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Επίσης, ζητούν να μειωθούν οι φόροι και η λιτότητα προκειμένου να αποκτήσει η χώρα αναπτυξιακούς ρυθμούς, αλλιώς προβλέπουν ότι θα αυξηθούν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, εκφράζουν «αγωνία και απόγνωση γιατί τα νέα φορολογικά και άλλα εισπρακτικά μέτρα θα οδηγήσουν τους επιχειρηματίες, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία στην απόλυτη και τελειωτική εξόντωση».

Τα επιμελητήρια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σοβαρότητα της κατάστασης, εστιάζοντας την προσοχή τους στο σοβαρό ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων των πυρόπληκτων νομών, που -όπως σημειώνουν- λόγω της οικονομικής κρίσης, της μεγάλης πτώσης του κύκλου εργασιών τους και παράλληλα λόγω της αύξησης της φορολογίας, καθιστούν αδύνατη την αποπληρωμή των τόκων των εν λόγω δανείων, πόσο μάλλον την αποπληρωμή του κεφαλαίου τους.

Γι’ αυτό προτείνουν την εξαίρεση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων από την κατάργηση των εγγυήσεων του Δημοσίου, περίοδο χάριτος, επιπλέον παράταση της περιόδου χάριτος για δύο έτη, μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση των δανείων με συνολική περίοδο αποπληρωμής τα 25 χρόνια.

«Για να αποκτήσει η χώρα μας αναπτυξιακούς ρυθμούς, που σήμερα στερείται λόγω της μεγάλης ύφεσης, χρειάζεται λιγότερους φόρους, λιγότερη λιτότητα και χρηματοπιστωτική ανάσα στον επιχειρηματικό τομέα, διαφορετικά τα λουκέτα θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο» σημειώνουν τα επιμελητήρια, οι πρόεδροι των οποίων, με δεύτερη επιστολή, ζητούν από τον κ. Σταϊκούρα διευκρινήσεις για την αναστολή καταβολής δόσεων στα πυρόπληκτα δάνεια.

 

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…