Ρυμουλκούν παγόβουνο για να ξεδιψάσουν!

Να αντιμετωπίσουν την λειψυδρία έχουν βάλει σαν στόχο τα Εμιράτα.

590d83011dc52422718b45ac

Τα Εμιράτα είναι μία από τις πιο άνυδρες χώρες στον κόσμο, ενώ από την άλλη καταναλώνουν υπερδιπλάσιο νερό από τον μέσο παγκόσμιο όρο κατανάλωσης. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ξηρασίας και λειψυδρίας μέσα στις επόμενες δεκαετίες λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

Γι’ αυτό, αναζητούν λύσεις και, κάπως έτσι, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Ντέιλι Μέιλ», τούς ήρθε η ιδέα να κουβαλήσουν ακόμη και παγόβουνα από απόσταση 8.800 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα, Αραβική εταιρεία έχει βάλει στο μάτι παγόβουνα που υπάρχουν γύρω από τη νήσο Χερντ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την ακτή της Ανταρκτικής. Όταν το πρώτο παγόβουνο φθάσει στην ακτή των Εμιράτων, σε μια ειδική εγκατάσταση, θα αρχίσει η απορρόφηση του νερού του. Μεγάλα κομμάτια του παγόβουνου θα αποκόπτονται σταδιακά και θα τοποθετούνται σε ειδικές δεξαμενές, όπου θα υφίστανται επεξεργασία και φιλτράρισμα.

Αν όλα πάνε καλά, το σχέδιο μπορεί να αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή εντός του 2018. Σύμφωνα με την εταιρεία, στελέχη της έχουν ήδη κάνει τη θαλάσσια διαδρομή Ανταρκτική-Εμιράτα και έχουν προσομοιώσει τη θαλάσσια μεταφορά, την οποία θεωρούν εφικτή από τεχνική και οικονομική πλευρά.

Μάλιστα, πιστεύουν ότι, εκτός από την ύδρευση και την άρδευση, το όλο σχέδιο, που έχει την ονομασία «UAE Iceberg Project», θα ωφελήσει επίσης τον τουρισμό αλλά και τον καιρό της χώρας, δροσίζοντάς την μέσα από τη δημιουργία ενός πιο υγρού τοπικού μικρο-κλίματος. Όλα αυτά τα σχέδια βέβαια μένει να αποδειχθούν και στην πράξη.

Μύκονος: Εξωσχολικοί βανδάλισαν το αυτοκίνητο και το σπίτι δασκάλας – Τρομοκρατημένος ο σύζυγός της

Μύκονος

Μύκονος: Εξωσχολικοί βανδάλισαν το αυτοκίνητο και το σπίτι δασκάλας – Τρομοκρατημένος ο σύζυγός της

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε όταν η εκπαιδευτικός βρήκε τα λάστιχα του αυτοκινήτου της κατεστραμμένα με…

Καστανίδης: Άφησε ξανά αιχμές για Ανδρουλάκη – «Άλλο πράγμα να ηγείσαι μιας φράξιας και είναι άλλο πράγμα να διοικείς ένα κόμμα»

4932003 1296x864 1

Καστανίδης: Άφησε ξανά αιχμές για Ανδρουλάκη – «Άλλο πράγμα να ηγείσαι μιας φράξιας και είναι άλλο πράγμα να διοικείς ένα κόμμα»

Συνεχίζονται τα παράπονα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Μάριος Αθανασίου: «Με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ για σχόλια που έκανα σε τηλεοπτική εκπομπή»

athanasiou

Μάριος Αθανασίου: «Με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ για σχόλια που έκανα σε τηλεοπτική εκπομπή»

«Ελπίζω στην ίδια αντιμετώπιση και σε άλλα πολιτική διαφθορά, πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, κατάχρηση εξουσίας, διάδοση…

Εργοτάξιο στο Ελληνικό: 57χρονος οικοδόμος έπεσε από ύψος 9 μέτρων – Κήρυξαν απεργία οι εργαζόμενοι

5106529

Εργοτάξιο στο Ελληνικό: 57χρονος οικοδόμος έπεσε από ύψος 9 μέτρων – Κήρυξαν απεργία οι εργαζόμενοι

Παραλίγο τραγωδία στο εργοτάξιο του Ελληνικού, με τους συναδέλφους του 57χρονου να αποφασίζουν 24ωρη απεργία…