Newsroom

Newsroom

Ρώμη: "Κράζουν" τον δήμαρχο για το… μίζερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης

Παράπονα έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες ο δήμος της Ρώμης, με αιχμή το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πιάτσα Βενέτσια, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

585440521dc5249a668b4673

Φτωχά διακοσμημένο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο χαρακτηρίστηκε από πολλούς κατοίκους και επισκέπτες της Ρώμης ως «δέντρο της λιτότητας», ενώ αρκετοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στη σελίδα της «αιώνιας πόλης» στο Facebook, αλλά και μέσω εκατοντάδων αναρτήσεων σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, πολλοί συνέκριναν το «θλιμμένο» -όπως ανέφεραν- δέντρο της Ρώμης με τα πιο «πλούσια» δέντρα άλλων ιταλικών ευρωπαϊκών πόλεων, περιγράφοντας την απογοήτευσή τους.

Οι αντιδράσεις των δημοτών έφεραν τη δημόσια τοποθέτηση της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook την Τετάρτη, επεσήμανε ότι «οι Ρωμαίοι θέλουν ένα πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και θα το έχουν».

Η δήμαρχος επικαλέστηκε τις σπατάλες των προκατόχων της για να δικαιολογήσει τον λιτό στολισμό, ωστόσο αποφάσισε να παρακάμψει για λίγο την πολιτική εξοικονόμησης πόρων που ακολουθεί η δημοτική αρχή, δίνοντας εντολή να προστεθεί ένα γιγάντιο αστέρι και περισσότερα φωτάκια στο δέντρο, για να αποκτήσει περισσότερη λάμψη.


Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…