RSF: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Αίτημα από τους RSF την παραμονή της ομιλίας της προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα

5326144

Σε αίτημα προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αναφερθεί ρητά στην κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, προχωρούν με ανάρτησή τους οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF).

Συγκεκριμένα, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία της κ. φον ντερ Λάιεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι RSF αναφέρουν:

«”Παγωμένη” η έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021, παρακολουθήσεις του Θανάση Κουκάκη και του Σταύρου Μαλιχούδη. Η RSF ζητα από την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισκέπτονται αύριο την Αθήνα να θέσουν το θέμα της ελευθερίας του Τύπου με την κυβέρνηση και να εκφράσουν τη στήριξή τους στους δημοσιογράφους».

Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό αίτημα που κατατίθεται την παραμονή της ομιλίας της προέδρου της Κομισιόν στην έναρξη του συνεδρίου Athens Democracy Forum. Η πρόεδρος της Κομισιόν θα επισκεφτεί την Ελλάδα στο πλαίσιο του συνεδρίου μαζί με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.

Υπενθυμίζεται ότι οι RSF, αλλά και πολλές άλλες μεγάλες διεθνείς οργανώσεις Τύπου όπως το IPI, το ECPMF, το CPJ, το EFJ και η συνομοσπονδία MFRR, έχουν επισημάνει τα τελευταία δύο χρόνια σε υψηλότατους τόνους τις προκλήσεις και τους αποκλεισμούς που δέχεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η ελευθερία του Τύπου, επικρίνοντας τις διώξεις κατά δημοσιογράφων όπως του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τη μηδενική εξέλιξη στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς παραμένει άγνωστο αν θα αναφερθεί στα κρίσιμα ζητήματα παραβίασης των αρχών του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, αλλά και στις προκλήσεις που υπάρχουν κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Νικόλ Ελευθεριάδου: «Προσωπικά ντρέπομαι για τη διαφορά στους μισθούς των αθλητών μεταξύ ανδρών και γυναικών»

nikol

Νικόλ Ελευθεριάδου: «Προσωπικά ντρέπομαι για τη διαφορά στους μισθούς των αθλητών μεταξύ ανδρών και γυναικών»

«Τα θέματα στο πόλο είναι γνωστά και δεν ακούγονται», σημείωσε η πρώην παίχτρια της Εθνικής…

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ξεσπά κατά της ΕΡΤ: «Κρίμα, καλεί μόνο κυβερνητικούς σεισμολόγους»

ert

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ξεσπά κατά της ΕΡΤ: «Κρίμα, καλεί μόνο κυβερνητικούς σεισμολόγους»

Ο κ. Παπαδόπουλος ουσιαστικά κατηγορεί την ΕΡΤ για μονόπλευρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις…

«Θηλυκός Βαρουφάκης»: Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη

mitsotakis

«Θηλυκός Βαρουφάκης»: Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη

Σε ένα από τα πιο συζητημένα σημεία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκαν οι…

Παραδοχή Κυρανάκη για «Ομάδα Αλήθειας»: «Ισχύει ότι ήμουν σε ιδιωτική εταιρεία όταν ήμουν και πολιτικό στέλεχος»

6033699

Παραδοχή Κυρανάκη για «Ομάδα Αλήθειας»: «Ισχύει ότι ήμουν σε ιδιωτική εταιρεία όταν ήμουν και πολιτικό στέλεχος»

«Δεν αναφέρονται ούτε άλλες επιχειρήσεις στις οποίες έχω δουλέψει στο παρελθόν». ήταν η απάντηση του…

Σπουδαία μέρα για τα ελληνικά ΜΜΕ: Κορυφαία είδηση το νέο look του Άδωνι και η μεταμόσχευση μαλλιών

Άδωνις Γεωργιάδης

Σπουδαία μέρα για τα ελληνικά ΜΜΕ: Κορυφαία είδηση το νέο look του Άδωνι και η μεταμόσχευση μαλλιών

Ο κόσμος καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τρίχες... κυριολεκτικά