Newsroom

Newsroom

Ρουμελιώτης και Πανταλάκης στο νέο ΔΣ της Attica Bank λένε πηγές του ΥΠΟΙΚ

Τη νέα στελέχωση του ΔΣ της τράπεζας Attica Bank προανήγγειλαν πηγές του ΥΠΟΙΚ μετά την κόντρα με την ΤτΕ, σημειώνοντας πως οι Παναγιώτης Ρουμελιώτης και Θοδωρής Πανταλάκης θα αναλάβουν ρόλο προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αντίστοιχα.

57dbd61d1dc524eb088b4974

Έπειτα από την απόρριψη της πρότασης του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, η λύση βρέθηκε με την επικείμενη τοποθέτηση του πρώην επικεφαλής της ΑΤΕ, Θόδωρου Πανταλάκη, στον προαναφερθέν ρόλο, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που ήταν ένας από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, θα αποτελέσει τον νέο πρόεδρο.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι το νέο ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Ως γνωστόν, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γεράσιμο Σαπουτζόγλου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Άννα Πουσκούρη, καθώς και τον Κωνσταντίνο Μακέδο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ. Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν πως μία από τις ενστάσεις της ΤτΕ ήταν να μην αποτελεί εκτελεστικό μέλος ο κ. Ρουμελιώτης.

Εν τω μεταξύ, μετά τις χθεσινές εξελίξεις και έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…