Newsroom

Newsroom

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία την “καίνε” για την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου αποκαλύπτει πότε το νοσοκομείο έδωσε το ίδιο κεταμίνη στο παιδί και πόσες φορές αναφέρει η δικογραφία ότι έγινε χορήγηση.

nekra paidia patra2 5

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης αμφισβητεί τον διευθυντή της ΜΕΘ, τη στιγμή που έρχεται μία νέα αποκάλυψη ότι λίγο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου συνάντησε στο νοσοκομείο δύο άτομα.

Στην κεταμίνη βρίσκεται το κλειδί της εξιχνίασης της υπόθεσης

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι», ο γιατρός που την παρακολουθούσε στο νοσοκομείο της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, στην μικρή χορηγήθηκε κεταμίνη μόνο μία φορά στις 14 Απριλίου του 2021, δηλαδή, 9 μήνες πριν φύγει από την ζωή.

“Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά σε αυστηρά θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 για την διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα” δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 33χρονης υποστήριξε ότι στη δικογραφία αναφέρονται δύο ημερομηνίες που δόθηκε κεταμίνη στο παιδί. Μάλιστα καμία από αυτές δεν συμπίπτει με την ημέρα που αναφέρει ο γιατρός. Πάντα όμως σε άλλο νοσοκομείο και αρκετούς μήνες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

“Τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας και είναι μέσα από τον ιατρικό φάκελο ο οποίος περιλαμβάνεται και στην δικογραφία αναγράφουν δύο ημερομηνίες, τώρα η ερμηνεία των εγγράφων είναι ζήτημα το οποίο θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Αναγράφουν δύο διαφορετικές ημερομηνίες που αν θυμάμαι καλά είναι 11/04 και 05/06” δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει, δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα και δεν αφορούν συνταγογράφηση» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το πρωτόκολλο της κεταμίνης

Ο έμπειρος γιατρός και διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Πάτρας, εξήγησε μάλιστα και το αυστηρό πρωτόκολλο που ακολουθείται σχετικά με την χορήγηση κεταμίνης.

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους εντατικολόγους του Παίδων. Μετά την χρήση, η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη ημέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο και αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη, έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται σε χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας» εξήγησε ο κ. Ηλιάδης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε μία ουσία η οποία χρησιμοποιείται τελικά δεδομένα από Μονάδες εντατικής θεραπείας παιδιατρικών νοσοκομείων και αυτό συνομολογείτε, συμφωνούμε πλέον πάνω σε αυτό. (CUT) Δεν είναι μία φαρμακευτική ουσία που εμφανίστηκε από το πουθενά και βρέθηκε ξαφνικά και πλήρως αναιτιολόγητά στην τοξικολογική εξέταση της μικρής Τζωρτζίνας» δήλωσε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…