Newsroom

Newsroom

Ρουμανία: Συντάσσεται δικογραφία κατά του οδηγού

Παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, τις οποίες ερευνούν οι αρχές της Ρουμανίας.

troxaio roumania

Η ρουμανική αστυνομία συντάσσει δικογραφία εις βάρος του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου, για το τραγικό τροχαίο που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 16, ενώ μια γυναίκα νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Την ίδια ώρα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, τις οποίες ερευνούν οι αρχές της Ρουμανίας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο οδηγός του λεωφορείου (για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν υπήρχε δεύτερος οδηγός στο τουριστικό ταξίδι), βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για αθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες.

Βίντεο-ντοκουμέντο, που μετέδωσε τηλεοπτικό μέσο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός άλλαξε λωρίδα την τελευταία στιγμή και μπήκε σε δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τουριστικό λεωφορεί να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα και η οροφή του να πιεστεί προς τα μέσα, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τους επιβάτες.

Σύμφωνα με ειδικούς, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε στο συμβάν, κάνει τις Αρχές να διερευνούν το ρόλο που πιθανώς έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Επέστρεψαν 18 Έλληνες πολίτες

Μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα συνολικά 18 Έλληνες, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νοσηλευομένων, και βαριά τραυματίας είναι η σύζυγός του 53χρονου που έχασε τη ζωή του. .

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 48 άτομα (ο ένας ο οδηγός) πραγματοποιούσε χριστουγεννιάτικο τουριστικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στο ταξίδι συμμετείχαν πολίτες από τον Βόλο, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…