Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας κατηγορεί την ανακρίτρια για μεροληψία

Για «μια πολύ σοβαρή εμπλοκή» έκανε λόγο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας ταυτόχρονα για «μεροληπτικότητα» της 35ης ανακρίτριας που ερευνά τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας (της Μαλένας και της Ίριδας).

5647194

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε το πρωί για για να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατηγορούμενη προσκόμισε ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, άνω των 120 σελίδων – με το οποίο επιχείρησε να αποδείξει ότι είναι αθώα για τους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών της. Σύμφωνα με τον συνήγορο της Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια παρουσιάστηκε «μια πολύ σοβαρή εμπλοκή». Η απολογία διακόπηκε με τον κ. Αλέξη Κούγια να δηλώνει ότι ενδέχεται να προβεί σε νέα αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας.

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατάθεσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση. Ζήτησα και έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους», είπε ο συνήγορος.

«Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας τη μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξης διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.