Ρώτησαν το ChatGPT για τη σχέση Μητσοτάκη με τους… Μαλφόι. Η απάντηση θα σε αφήσει άφωνο

Η σελίδα «Κομμάτια Ναγκίνι» τερμάτισε το ChatGPT και την προεκλογική περίοδο πριν καν ξεκινήσει...

Μαλφόι

Πολύς λόγος έχει γίνει τους τελευταίους μήνες για το νέο επίτευγμα της τεχνολογίας, το ChatGPT, το οποίο είναι μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης η οποία συζητά και απαντά σε ερωτήσεις χωρίς την παρέμβαση κάποιου ανθρώπου. Χρησιμοποιώντας αυξημένες ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης, το πρόγραμμα αναλύει την ερώτηση, αναζητά πηγές και απαντήσεις στο διαδίκτυο και στη συνέχεια συνθέτει τη δική του απάντηση.

Φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που… δοκιμάζουν τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης του ChatGPT κάνοντας περίεργες ερωτήσεις που δεν απαντιούνται εύκολα.

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι δημιουργοί της πολύ επιτυχημένης σελίδας «Κομμάτια Ναγκίνι», στο facebook, η οποία έχει αποκλειστικό ενδιαφέρον στα βιβλία και τις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Αυτό που ζήτησαν λοιπόν από το ChatGPT ήταν να κάνει μια σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένεια Μαλφόι από τη σειρά βιβλίων και ταινιών του Χάρι Πότερ.

Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον διασκεδαστικό.

Η απάντηση του ChatGPT:

«Δεν είναι σωστό να κάνει κανείς συγκρίσεις μεταξύ αληθινών προσώπων και φανταστικών χαρακτήρων, καθώς μπορεί αυτό να δείχνει έλλειψη σεβασμού και να είναι άδικο. Ωστόσο, αν έπρεπε να υποθέσουμε κάποιους πιθανούς συσχετισμούς μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειας Μαλφόι από το Χάρι Πότερ, θα μπορούσαμε να δούμε κάποια από τα χαρακτηριστικά τους και την προϊστορία τους.

Για παράδειγμα, τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και οι Μαλφόι προέρχονται από πλούσιες οικογένειες με μεγάλη επιρροή. Οι Μαλφόι είναι καθαρόαιμοι, που σημαίνει ότι έχουν μόνο μάγους προγόνους και δίνουν μεγάλη αξία στη γραμμή αίματος και τη θέση τους στην κοινότητα των μάγων. Αντίστοιχα, ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια πολιτική δυναστεία στην Ελλάδα και έχει μια καλά εδραιωμένη οικογενειακή κληρονομιά στο πολιτικό τοπίο της χώρας.

Επιπροσθέτως, τόσο οι Μαλφόι όσο και ο Μητσοτάκης έχουν ταυτιστεί με συντηρητικές και παραδοσιακές αξίες. Οι Μαλφόι έχουν δείξει περιφρόνηση για όσους δεν ασπάζονται τις απόψεις τους, ή για όσους θεωρούν «χαμηλότερους» στην κοινότητα των μάγων, ενώ ο Μητσοτάκης έχει επικριθεί από κάποιους για την κεντροδεξιά πολιτική του στάση».

338148414 920247022644198 6605228260079674716 n

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…