ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Ρωτάει ο Πινόκιο, απαντά ο Πινοσέτ

Αν δεν το έχετε ακούσει, βρείτε το στο Διαδίκτυο και ακούστε το αυτό το συγκλονιστικό τραγούδι

mithridatis 0

Πήρε φωτιά το Διαδίκτυο μετά την εμπρηστική βόμβα που έριξε ο Μιθριδάτης. Και μη με ρωτήσετε ποιος είναι ο Μιθριδάτης. Αν δεν τον ξέρετε, λυπάμαι, αλλά γυρίστε σελίδα σήμερα και, με το συμπάθιο, τα ξαναλέμε αύριο. Γιατί σήμερα αυτή η γωνιά της εφημερίδας είναι αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη που μέσα σε ένα βίντεο 12 λεπτών και 50 δευτερολέπτων και με έναν καταιγισμό από θανατηφόρες ρίμες κατάφερε να περιγράψει, να εκφράσει και να χωρέσει όλα όσα βιώνουμε, όλα όσα μας πνίγουν, μας εξοργίζουν, μας υπνωτίζουν και μας διαλύουν τον ενάμιση τελευταίο χρόνο.

“Για να μη σ’ τα χρωστάω” ο τίτλος του τραγουδιού, που με καθαρές κουβέντες και σκληρές ρίμες έρχεται σαν οδοστρωτήρας και ισοπεδώνει πολιτικά όσους διαχειρίζονται, εις βάρος τελικά της κοινωνίας, την υγειονομική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση του καιρού μας.

“Το πρόβλημα δεν είναι η πανδημία και ο κορωνοϊός. Οι πρωταγωνιστές είναι το θεματάκι μας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο συμπεριφορισμός μας εν καιρώ πανδημίας. Η πανδημία είναι το φόντο… Το πρόβλημα είναι η πολιτική και κοινωνική διαχείριση. Είτε από την κυβέρνησή μας είτε από τον λαό μας” είχε πει, λίγο πριν την κυκλοφορία του τραγουδιού, ο δημιουργός του, προετοιμάζοντάς μας για μια ολομέτωπη στιχουργική επίθεση στην “κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο…” που “για κάθε σου απορία, έχουν μια διμοιρία…”.

Αν δεν το έχετε ακούσει, βρείτε το στο Διαδίκτυο και ακούστε το αυτό το συγκλονιστικό τραγούδι. Κι ανάμεσα στις εκατοντάδες των στίχων σίγουρα θα βρείτε πολλούς που θα σας χτυπήσουν είτε στο μυαλό είτε στο στομάχι. Όπως το “ρωτάει ο Πινόκιο, απαντά ο Πινοσέτ”, που περιγράφει με τον χειρότερο τρόπο τα χάλια της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας των ημερών μας.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr