Newsroom

Pandora Newsroom

Ρωσική πρωτιά; Επιτυχημένες δοκιμές εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε η Μόσχα

«Σε όσους έγινε το εμβόλιο δεν υπήρξαν παρενέργειες, και όλοι τους «είναι εν ζωή, υγιείς και χαίρονται».

AP 20076679139550

Οι δοκιμές εμβολίου κατά της Covid-19 που έγιναν ανεπίσημα και σε εθελοντική βάση σε συνεργάτες του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Φ. Γκεμαλέι, που υπάγεται στο ρωσικό υπουργείο Υγείας, υπήρξαν επιτυχείς και δεν παρουσίασαν παρενέργειες, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο διευθυντής του ερευνητικού κέντρου Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Ο Γκίντσμπουργκ δεν διευκρίνισε σε πόσα άτομα έγινε το εμβόλιο. Είπε ωστόσο, ότι πρόκειται για έναν ευρύ κύκλο συνεργατών του κέντρου, που έχουν διάφορες ειδικότητες όπως ερευνητές, διοργανωτές των προκλινικών ερευνών και βιοτεχνολόγοι.

Προσέθεσε μάλιστα ότι σε όσους έγινε το εμβόλιο δεν υπήρξαν παρενέργειες, και όλοι τους «είναι εν ζωή, υγιείς και χαίρονται».

«Παρενέργειες δεν υπήρξαν, όλοι είναι υγιείς, χαρούμενοι και ανταποκρίνονται πλήρως στις υποχρεώσεις τους τόσο στην δουλειά τους όσο και στο σπίτι. Το πείραμα θα το θεωρήσουμε ως επιτυχές, όταν πάρουμε την επίσημη έγκριση για δοκιμές από το υπουργείο Υγείας και θα τις κάνουμε. Προς το παρόν, αντίστοιχα, αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι το προϊόν το οποίο προτείνουμε στην χώρα, εγγυούμαστε ότι θα είναι επιτυχές», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο Γκίντσμπουργκ επισήμανε ότι προς το παρόν η έρευνα του εμβολίου στο κέντρο Γκεμαλέι προχωράει προγραμματισμένα και εκτιμά ότι περίπου στο τέλος του καλοκαιριού θα εγκριθεί. Ωστόσο, όπως είπε, το εμβόλιο θα υπάρχει αρχικά σε πολύ μικρές ποσότητες, μικρότερες από αυτές που χρειάζονται για να εμβολιασθεί ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού. «Για αυτόν τον λόγο –τόνισε–, αυτή την στιγμή από το υπουργείο Υγείας και όχι μόνο από το υπουργείο Υγείας αλλά και από την τράπεζα που χρηματοδοτεί την έρευνα, καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε να μπορεί να παραχθεί το εν λόγω εμβόλιο ευρέως και σε άλλες μονάδες».

Ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε όλο τον πληθυσμό, αλλά πρέπει να ξεκινήσει από τις πλέον εκτεθειμένες ή τις ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι γιατροί και οι ηλικιωμένοι.

Επισήμως το εμβόλιο προς το παρόν βρίσκεται στο τελικό στάδιο των προκλινικών δοκιμών και δοκιμάζεται σε ζώα, και ως εκ τούτου οι επιστήμονες έκαναν το εμβόλιο μόνοι τους σε εθελοντική βάση.

Οι Προτάσεις μας

Πάρος: Οι κάτοικοι διεκδικούν ξανά ελεύθερες παραλίες ενάντια σε Κτηματική και συγκεντρωτισμό

749232052 2431653767608942 1739565393543000826 n 1

Πάρος: Οι κάτοικοι διεκδικούν ξανά ελεύθερες παραλίες ενάντια σε Κτηματική και συγκεντρωτισμό

Στους δρόμους ξανά κάτοικοι και τοπικοί φορείς της Πάρου με την παραλία της Τρυπητής να…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δέκατη νύχτα αμερικανικών πληγμάτων – Αντίποινα από τους Φρουρούς της Επανάστασης

HNruF0HXEAAsw2P

Ιράν: Δέκατη νύχτα αμερικανικών πληγμάτων – Αντίποινα από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στοχοποίησαν «κέντρα στρατιωτικής διοίκησης» και «ναυτικές δυνατότητες» του Ιράν - Η…