Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα: «Το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ σκοτώνει Έλληνες στην Ουκρανία» - Αιχμές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Η Ρωσία θα βάλει τέλος σε αυτό!»

NewsRoom 01/03/2022 | 13:08

Κατηγορηματική υπήρξε σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά τον θάνατο ελλήνων ομογενών στην ανατολική Ουκρανία.

Σε σειρά νέων αναρτήσεών της, η ρωσική πρεσβεία αναπαράγει απόσπασμα από εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε έλληνας κάτοικος της Μαριούπολης και είπε ότι φοβάται να φύγει από το σπίτι του λόγω του φασιστικού τάγματος Αζόφ. «Πως να φύγεις; Αν βγεις στο δρόμο μπορεί να σε πετύχει η Ταξιαρχια του Αζόφ, οι οποίοι είναι Ουκρανοί φασίστες και γι αυτούς γίνονται όλα και να σε σκοτώσουν. Πως να φύγεις;», είπε ο συγκεκριμένα κ. Κιουράνας.

Στη σημερινή της ανάρτηση η ρωσική πρεσβεία αναφέρει παραθέτοντας την παραπάνω δήλωση: «Εδώ και 8 χρόνια καταδικάζουμε την άνοδο του νεοναζισμού στην Ουκρανία. Η Δύση έκανε πως δεν βλέπει, παράλληλα εξόπλιζε και εκπαίδευε τους εκεί ναζιστές, το κάνει και σήμερα!», αναφέρει, αφήνοντας έμμεσα αιχμές για την ελληνική κυβέρνηση που αποσιωπά τη δράση των ουκρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Παράλληλα, σε επόμενη ανάρτησή της, η ρωσική πρεσβεία κάνει ευθέως λόγο για δολοφονίες των Ελλήνων στο Σαρτανά, από το ναζιστικό τάγμα Αζόφ και συκγκεκριμένα με τη χρήση πυραύλων Grad. «Η Ρωσία θα βάλει τέλος σε αυτό!», τονίζει στην ανάρτησή της.