Ρωσικά μαχητικά χτυπούν φορτηγά με πετρέλαιο τζιχαντιστών – Τυλίγονται στις φλόγες (βίντεο)

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που δείχνει κομβόι φορτηγών να τυλίγεται στις φλόγες μετά τις καταγγελίες της Ρωσίας ότι η Τουρκία συναλλάσσεται παράνομα με…

1 2624

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που δείχνει κομβόι φορτηγών να τυλίγεται στις φλόγες μετά τις καταγγελίες της Ρωσίας ότι η Τουρκία συναλλάσσεται παράνομα με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να αγοράζει πετρέλαιο από εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Λεβέντ Κεμάλ τα φορτηγά που μετέφεραν πετρέλαιο από περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, επλήγησαν από ρωσικά μαχητικά. 

Στις εικόνες που καταγράφηκαν, πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει την περιοχή στο Χαλέπι της Συρίας.

Μετά το περιστατικό, τοπικά δημοσιεύματα κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι σκότωσαν με την επιδρομή τους μία οικογένεια που βρισκόταν σε αμάξι, το οποίο κινείτο στην περιοχή κοντά στο κομβόι.

Προ ημερών, η Μόσχα είχε ανακοινώσει πως θα συνεχίσει τις επιδρομές κατά τζιχαντιστών και πως θα κατέστρεφε τις εγκαταστάσεις πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους, ενώ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 431 επιδρομές και επλήγσαν 1.458 στόχοι τζιχαντιστών σε Χαλέπι, Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς, Ράκκα και Ντερι εζ-Ζορ.

Την ίδια ώρα, Σύροι ακτιβιστές υποστηρίζουν πως από τις επιθέσεις τραυματίστηκε κι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα. 

Βίντεο που καταγράφει την καταστροφή του κομβόι