Newsroom

Newsroom

Ρωσικά αεροπλάνα παραβίασαν τον Τουρκικό εναέριο χώρο και δεύτερη φορά – Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

Τον πρέσβη της Ρωσίας κάλεσε η Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις για την δεύτερη παραβίαση του εναέριου χώρου της, μέσα σε δύο ημέρες.

1 2587

Τον πρέσβη της Ρωσίας κάλεσε η Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις για την δεύτερη παραβίαση του εναέριου χώρου της, μέσα σε δύο ημέρες.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από τα Ρωσικά αεροπλάνα, μια ενέργεια που ώθησε την Άγκυρα να προειδοποιήσει ακόμα και με κατάρριψη. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε ανησυχίες για ακόμα και για θερμο επεισόδιο.

Το Κρεμλίνο απάντησε για την πρώτη παραβίαση πως επρόκειτο για λάθος στην πλοήγηση, αλλά προσέθεσε πως εθελοντικές χερσαίες δυνάμεις θα συμμετάσχουν στην μάχη κατά της τρομοκρατίας

Γεγονός παραμένει πως ο εναέριος χώρος της Συρίας βρίθει από Ρωσικά αεροπλάνα αλλά και από εκείνα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που τώρα πετούν σε πολεμικές αποστολές πάνω από την ίδια χώρα για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με τις αναφορές για απώλειες αμάχων να πληθαίνουν ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών, η Άγκυρα συνεχίζει να πιέζει για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία αλλά η Μόσχα αντιτίθεται σθεναρά σε κάτι τέτοιο.

Η Ρωσία υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ ισχυρίζεται ότι στοχεύει εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιμένουν ότι η Μόσχα πλήττει άλλους στόχους άλλους και πολύ λίγους του Ισλαμικού Κράτους.

πηγη euronews