Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Οι συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και εξαναγκασμοί πολιτών των τριών χωρών ώστε να συμμετάσχουν στον πόλεμο, έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

rosia

Έκκληση προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola απευθύνουν οι οργανώσεις Connection e.V., Int. Fellowship of Reconciliation, European Bureau for Conscientious Objection και War Resisters’ Int. με αίτημα να παρέχουν προστασία και άσυλο σε λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης από την Λευκορωσία και την Ρωσική Ομοσπονδία.

Καλούν ακόμη την ουκρανική κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις αντιρρησιών συνείδησης στην στρατιωτική θητεία και να τους/τις εγγυηθεί ένα πλήρες δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης καθώς και να ανοίξουν τα σύνορα για εκείνους/-ες που αντιτίθενται στον πόλεμο με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο στην χώρα τους!

Η ανακοίνωση των οργανώσεων

«Για περισσότερο από μισό χρόνο, η Ρωσική Ομοσπονδία εξαπολύει έναν επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία, με ολέθριες συνέπειες. Δεν φαίνεται τέλος στον ορίζοντα. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι άνδρες και γυναίκες από όλες τις πλευρές διαφεύγουν από τα εγκλήματα του πολέμου. Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν την Ρωσική Ομοσπονδία και την Λευκορωσία για να αποφύγουν να επιστρατευτούν για τον πόλεμο. Χιλιάδες εγκαταλείπουν την Ουκρανία γιατί βλέπουν το ανθρώπινο δικαίωμά τους στην αντίρρηση συνείδησης σε κίνδυνο. Είναι όλοι/-ες τους η ελπίδα μας για να ξεπεράσουμε την βία.

Κάθε στρατεύσιμος/-η μπορεί να είναι αντιρρησίας συνείδησης, κάθε στρατιώτης λιποτάκτης. Ας υποστηρίξουμε εκείνους/-ες που αρνούνται να σκοτώσουν και ας σταματήσουμε τον πόλεμο μαζί!»

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2022, 60 οργανώσεις από 20 χώρες απέστειλαν μια έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξηγώντας λεπτομερώς γιατί η προστασία και η υποστήριξη λιποτακτών και αντιρρησιών συνείδησης από όλες τις πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία είναι αναγκαίες και σωστές. Υπήρξαν ήδη συζητήσεις για αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι οργανώσεις καλούν σε συλλογή υπογραφών για να δοθεί στην έκκληση το απαιτούμενο βάρος. Στόχος είναι να παραδοθούν οι υπογραφές με μια υψηλής προβολής κοινή Δράση την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…