Newsroom

Newsroom

Ρωσία: Ουκρανικό MiG-29 κατέρριψε το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines (βίντεο)

Νέα σημαντικά στοιχεία για την πολύκροτη κατάρριψη του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, που προκάλεσε τον θάνατο…

1 128

Νέα σημαντικά στοιχεία για την πολύκροτη κατάρριψη του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, που προκάλεσε τον θάνατο στους 298 επιβαίνοντες και επιδείνωσε την κατάσταση στην περιοχή, ισχυρίζονται ότι διαθέτουν οι ρωσικές αρχές. Οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες που δείχνουν το αεροσκάφος σε κοντινή απόσταση με ένα μαχητικό MiG-29 της ουκρανικής αεροπορίας. Η δορυφορική φωτογραφία απεικονίζει το πολεμικό αεροσκάφος πλαγίως του μαλαισιανού Μπόινγκ, την ώρα που εκτοξεύει πύραυλο αέρος-αέρος, η τροχιά του οποίου χτυπά την καμπίνα των πιλότων.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το ρωσικό κανάλι Channel 1, αναφέροντας ότι μόλις οι Ουκρανοί κατάλαβαν ότι επρόκειτο για πολιτικό αεροσκάφος, επιχείρησαν να καταρρίψουν τον πύραυλο. Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για αεροσκάφος MiG-29, ενισχύοντας την εκδοχή που από την αρχή υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι δηλαδή πολεμικό ουκρανικό αεροσκάφος υπήρχε πίσω από το Μπόινγκ που κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρωσικό πρώτο κανάλι και τους εμπειρογνώμονες η λήψη προέρχεται από βρετανικό και αμερικανικό δορυφόρο και έφθασε στα χέρια τους με ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο φέρεται να υπογράφει ένας ειδικός επί αεροπορικών θεμάτων με σπουδές στο ΜΙΤ και με όνομα Τζορτζ Μπίλτ.

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους