Ρωσία: Νέα πανεθνική διαδήλωση προγραμματίζει η αντιπολίτευση για το επόμενο Σαββατοκύριακο

Η αντιπολίτευση στην Ρωσία ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την πραγματοποίηση μιας διαδήλωσης σε εθνικό επίπεδο για το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρά την βίαιη προσαγωγή από την αστυνομία περισσότερων από 1.000 διαδηλωτών κατά την χθεσινή διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Μόσχας, με βασικό αίτημα την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

ap rura

Η χθεσινή διαμαρτυρία που οργανώθηκε από τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ως μία ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατά του αποκλεισμού των υποψηφίων της, από τις τοπικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Μόσχα τον επόμενο μήνα, διαλύθηκε συστηματικά και μερικές φορές, με την χρήση βίας, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανεξάρτητη οργάνωση OVD-Info δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομία προσήγαγε χθες 1.001 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα είχε εκτιμήσει τον αριθμό των προσαχθέντων στους 800.

Αρκετοί, αλλά όχι όλοι από τους προσαχθέντες απελευθερώθηκαν αργότερα από τις αστυνομικές αρχές, αλλά 19 από αυτούς κρατήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την OVD-Info.

«Ταχεία απελευθέρωση» των εκατοντάδων διαδηλωτών ζητά το Βερολίνο

Στο μεταξύ η γερμανική κυβέρνηση επέκρινε σήμερα τις χθεσινές συλλήψεις που έγιναν στην Μόσχα.

«Οι συλλήψεις δεν είναι ανάλογες του ειρηνικού χαρακτήρα των διαδηλώσεων που έγιναν μετά από τον αποκλεισμό ανεξάρτητων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές», δήλωσε σήμερα μία εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ της Γερμανίας αναμένει την «ταχεία απελευθέρωση» των ειρηνικών διαδηλωτών, σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο.

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…