Newsroom

Newsroom

Ρωσία: "Η καλοτυχία απέτρεψε την τραγωδία", Τουρκία: "Να επιλύσουμε την ένταση με διάλογο"

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, Αχμέτ Χακάμ Γκιουνές, έπειτα από…

antonov 1

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, Αχμέτ Χακάμ Γκιουνές, έπειτα από την παρ’ ολίγον σύγκρουση τουρκικού αλιευτικού με ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Του απηύθυνε, μάλιστα, «αυστηρή προειδοποίηση για τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες απερίσκεπτων ενεργειών της Άγκυρας απέναντι στο ρωσικό στρατιωτικό σύνταγμα που έχει σταλεί στη Συρία στο πλαίσιο των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό κράτος», υπογραμμίζει το υπουργείο.

Η Ρωσία εξέφρασε έντονα «τη βαθιά ανησυχία της έναντι των προκλητικών πράξεων εκ μέρους της Τουρκίας όσον αφορά το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy».  

«Είναι χάρη σε μια καλοτυχία που μπορέσαμε να αποφύγουμε μια τραγωδία», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που βρίσκεται στη Ρώμη για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την Λιβύη, δήλωσε ότι η Άγκυρα ερευνά το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό στο Αιγαίο νωρίτερα σήμερα και θα εκδώσει μια ανακοίνωση μόλις συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο ίδιος επανέλαβε, πάντως, την θέση της Άγκυρας ότι θέλει να διευθετήσει τις όποιες δυσκολίες στις σχέσεις της με τη Ρωσία.

«Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο», υποστήριξε ο ίδιος.

 

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…