Newsroom

Newsroom

Ρονάλντο, Μέσι και Ριμπερί στη "μάχη" για τη Χρυσή Μπάλα

Η ώρα της «Χρυσής Μπάλας» έφτασε, και ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει με αγωνία να μάθει αν το πολυπόθητο βραβείο θα…

xrysi mpala

Η ώρα της «Χρυσής Μπάλας» έφτασε, και ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει με αγωνία να μάθει αν το πολυπόθητο βραβείο θα κατακτήσει ο Αργεντίνος Λιονέλ Μέσι, ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Γάλλος Φρανκ Ριμπερί.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, φαβορί φέτος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που πολλοί σχολιάζουν πως έχει «αδικηθεί» στα ποδοσφαιρικά βραβεία τα τελευταία χρόνια, επισκιαζόμενος από τον Λιονέλ Μέσι.

Και, εδώ που τα λέμε, οι αριθμοί «δείχνουν» ξεκάθαρα Ρονάλντο. Σε 56 αγώνες το 2013, τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την εθνική Πορτογαλίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 66 γκολ (!), ενώ δημιούργησε ακόμα 15. Αντίστοιχα, ο Λιονέλ Μέσι σε 45 αγώνες πέτυχε 42 γκολ και δημιούργησε 15, ενώ ο Φρανκ Ριμπερί σε 52 εμφανίσεις πέτυχε 22 τέρματα και δημιούργησε άλλα 18 – όμως ο Γάλλος χαφ πιστώνεται το σημαντικό ρόλο που είχε στην κατάκτηση του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Ζυρίχη, πέρα από τη «Χρυσή Μπάλα», θα τιμηθεί ο καλύτερος προπονητής τη χρονιάς, με τους υποψήφιους να είναι ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο μέχρι πρότινος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες, και ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Γίργκεν Κλοπ.