Newsroom

Newsroom

Ρομποτική χειρουργική γόνατος και ισχίου αποκλειστικά στο Metropolitan

Center of Excellence for MAKO & ένα από τα τρία κορυφαία θεραπευτήρια της Ευρώπης.

5a5cc5df1dc5243a338b45fd

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία το Θεραπευτήριο Metropolitan συμπεριλαμβάνεται στα τρία κορυφαία της Ευρώπης, για την εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας στη χειρουργική γόνατος και ισχίου. Η τεχνολογία αυτή, που χρησιμοποιείται με επιτυχία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης, μετράει ήδη τέσσερα χρόνια επιτυχούς εφαρμογής από κορυφαίους γιατρούς, αποκλειστικά στο Metropolitan.

Πρόκειται για το πρωτοποριακό σύστημα MAKO το οποίο, με την αναβάθμισή του, επιτρέπει την ολική αρθροπλαστική στο γόνατο και το ισχίο με υψηλή ακρίβεια και ελάχιστα επεμβατική τεχνική. Για τη χρήση αυτού του συστήματος απονεμήθηκε στο Metropolitan ο τιμητικός τίτλος Center of Excellence for MAKO. Το σύστημα MAKO έχει ποσοστό επιτυχίας 99% έναντι 68% της κλασικής μεθόδου. Το δε σύνολο των επεμβάσεων που έχουν γίνει με αυτό διεθνώς φτάνει τις 85.000.

Αρθροπλαστική γόνατος

Η πιο κοινή κατάσταση φθοράς χόνδρων και οστών είναι η οστεοαρθρίτιδα. Συνήθως χτυπάει το γόνατο ή, ακόμη χειρότερα, τα γόνατα, με κυριότερο σύμπτωμα τον πόνο, που καθιστά τον πάσχοντα μερικώς ανίκανο για εργασία, προσωπική και κοινωνική ζωή.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Metropolitan δίνει οριστικά τέλος στο ατομικό πρόβλημα. Εάν πρόκειται για πρώιμη ή μέτρια οστεοαρθρίτιδα, η επιλογή είναι η μερική αρθροπλαστική γόνατος, ενώ αν πρόκειται για βαριά αρθροπάθεια γόνατος, η επιλογή είναι η ολική αρθροπλαστική γόνατος.

Τα πλεονεκτήματα

Για τη μερική αρθροπλαστική: αφαίρεση μόνο της παθολογικής περιοχής του χόνδρου, τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με απόλυτη ακρίβεια και διατήρηση ανέπαφων των χιαστών συνδέσμων και του υγιούς χόνδρου. Αριστη λειτουργικότητα και φυσική αίσθηση του γόνατος, ταχύτερη αποκατάσταση και ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την επέμβαση (περίπου στο 1/3) σε σχέση με την κλασική μέθοδο. Μικρή τομή (4-6 cm), χωρίς να απαιτείται μετάγγιση αίματος, και ελάχιστος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο, συνήθως μία ημέρα. Τέλος, επτά με δέκα ημέρες μετά την επέμβαση ο ασθενής είναι σε θέση να περπατά χωρίς υποβοήθηση.

Για την ολική αρθροπλαστική: ο εξατομικευμένος σχεδιασμός. Η ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Η χρήση εμφυτευμάτων Triathlon, που από το 2004, έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε περισσότερες από 2.000.000 αρθροπλαστικές. Η ελάχιστη παρεμβατικότητα, ο μη τραυματισμός τενόντων και μυών. Η άμεση κινητοποίηση και η ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο. Η γρήγορη επάνοδος σε δραστηριότητες όπως ποδηλασία, κολύμβηση, περπάτημα στο βουνό, χορός και άλλα ήπια σπορ.

Αρθροπλαστική ισχίου

Η πιο κοινή αιτία της αρθροπάθειας του ισχίου είναι η «φθορά», η εκφύλιση των χόνδρων και των οστών. Κατ’ αυτήν, ο χόνδρος στο τέλος του μηριαίου οστού χάνει το φυσιολογικό πάχος του και, εξαιτίας αυτού, το οστό αρχίζει να τρίβεται με τα άλλα οστά. Έτσι, αφενός εμφανίζεται το κυριότερο σύμπτωμα, ο πόνος, που κάνει το βάδισμα οδυνηρό, και αφετέρου περιορίζεται το εύρος κίνησης της περιοχής. Δεδομένου ότι η φαρμακευτική αγωγή έχει ανακουφιστικό και μόνο χαρακτήρα, η λύση είναι η ολική χειρουργική αντικατάσταση ισχίου.

Η μέθοδος MAKO είναι η μόνη που προσφέρει: εξατομικευμένο, τρισδιάστατο προεγχειρητικό σχεδιασμό, ρομποτικά υποβοηθούμενη προετοιμασία των οστών για να υποδεχτούν τα εμφυτεύματα και ρομποτικά ελεγχόμενη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, με αποτέλεσμα υψηλή ακρίβεια, έλεγχο του μήκους του σκέλους και μείωση των επιπλοκών.

Και τεχνολογία αιχμής και οι γιατροί που της πρέπουν

Πίσω από κάθε επιτυχία, κάθε πρωτοποριακό μηχάνημα, κάθε καινο- τόμο σύστημα του Metropolitan Ηospital, στο πεδίο της Ορθοπαιδικής, βρίσκεται μια κορυφαία ομά- δα ιατρών: Χίσσας Διονύσιος, Τόκης Αναστάσιος, Τσώλος Ιωάννης, Τσούκας Φώτης, Σκριβιλιωτάκης Σπύρος, Σάπκας Γεώργιος, Πολυζώης Δημήτρης, Λυκίσσας Μάριος, Κωνσταντίνου Νικόλαος, Κυρίτσης Γεώργιος, Κουλουμέντας Παναγιώτης, Καρακίτσιος Στέργιος, Θεοχαράκης Στυλιανός, Θέος Χρήστος, Ζουμπούλης Παναγιώτης, Ευαγγέλου Ευάγγελος, Δασούλας Αλέξανδρος και Βάιλας Ιωάννης.

Παραδόθηκε στις αρχές ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης – Οι δυο λόγοι που θα οδηγηθεί στις φυλακές

lytras 555

Παραδόθηκε στις αρχές ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης – Οι δυο λόγοι που θα οδηγηθεί στις φυλακές

Το ένταλμα εκδόθηκε, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί και…

Θέμης Σοφός: «Ο Απόστολος Λύτρας έριξε 30 μπουνιές στη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στο αυτοκίνητο» (video)

profile player 960x540 20

Θέμης Σοφός: «Ο Απόστολος Λύτρας έριξε 30 μπουνιές στη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στο αυτοκίνητο» (video)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Θέμη Σοφού για τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου…

Σοκαριστικό βίντεο: Δημοσιογράφος δέχεται επίθεση σε ζωντανή μετάδοση ενώ κάνει ρεπορτάζ για την φωτιά

δημοσιογράφος

Σοκαριστικό βίντεο: Δημοσιογράφος δέχεται επίθεση σε ζωντανή μετάδοση ενώ κάνει ρεπορτάζ για την φωτιά

Ο ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση

Σοκ στη Γαλλία: 2 ανήλικοι βίασαν 12χρονη και την αποκαλούσαν «βρωμο-Εβραία» – Η Λε Πεν καταγγέλει την «άκρα αριστερά»

γαλλία σημαία

Σοκ στη Γαλλία: 2 ανήλικοι βίασαν 12χρονη και την αποκαλούσαν «βρωμο-Εβραία» – Η Λε Πεν καταγγέλει την «άκρα αριστερά»

Το πολύ σοβαρό περιστατικό ακραίας βίας με δράστες και θύμα ανηλίκους κάτω των 15 ετών…

Λύτρας: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Οι χαλαρές στιγμές του ζευγαριού σε κέντρο διασκέδασης λίγο πριν τον ξυλοδαρμό

σκορδα

Λύτρας: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Οι χαλαρές στιγμές του ζευγαριού σε κέντρο διασκέδασης λίγο πριν τον ξυλοδαρμό

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, όπως περιέγραψε και η ίδια στην κατάθεσή της,…