Ρωμανός: Στις πορείες «κολλάει», στις ουρές για τα ψώνια όχι

«Μεταξύ μας, έχουμε δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή ανεκτικότητα στο θέμα των διαδηλώσεων»

NewsRoom 27/01/2021 | 13:57

Το «άσπρο μαύρο» προσπάθησε να παρουσιάσει ο Νίκος Ρωμανός σε σχέση με τους νέους περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις. Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι πιο μεγάλος σε μια οργανωμένη πορεία παρά στους ακανόνιστους συνωστισμούς έξω από τα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα.

Με μια παράδοξη επιχειρηματολογία ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, υπερασπίστηκε την απόφαση που περιορίζει τις δημόσιες συναθροίσεις στη συμμετοχή μέχρι 100 ατόμων, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, 

«Η ουσία είναι ότι τη συγκέντρωση την οργανώνει κάποιος κεντρικά. Δεν είναι ότι πάω εγώ να αγοράσω κάτι, αλλά ταυτόχρονα πάνε κι άλλοι 100. Εκεί υπάρχει οργανωμένη κατάσταση», σημείωσε και ταυτόχρονα έκανε λόγο για μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με απαγόρευση, αλλά με χαλάρωση.

«Αν τους οργανώνει κάποιος, σημαίνει ότι κολλάνε κιόλας, ενώ αυτοί που πάνε για ψώνια ανοργάνωτοι, δεν κολλάνε;», ρώτησε με απορία ο Τ. Χατζής για να λάβει την απίστευτη απάντηση του Ν. Ρωμανού: «Η διαφορά είναι ότι αυτός που οργανώνει, τους αναγκάζει να παραταχθούν, να έχουν συγκεκριμένες αποστάσεις.

Οταν πάω εγώ στο μαγαζί, θα κρίνω τις αποστάσεις που θα τηρώ κι αν δε μου αρέσει η εικόνα μέσα σε ένα κατάστημα, θα φύγω... Στην αγορά είδα Αστυνομία να κάνει συστάσεις»

Ο σουρεαλισμός όμως δεν σταμάτησε σε αυτές τις απαντήσεις του κυβερνητικού βουλευτή. «Μεταξύ μας, έχουμε δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή ανεκτικότητα στο θέμα των διαδηλώσεων», πρόσθεσε ο Νίκος Ρωμανός. Σε λίγο τα στελέχη της κυβέρνησης θα εγκαλούν τους δημοσιογράφους και τους πολίτες για αχαριστία και γιατί δεν τους λένε και... «ευχαριστώ».