Ρόδος: Κάθειρξη σε 73χρονο για βιασμό της ΑμεΑ κόρης του

Ο 73χρονος σε ανωμοτί κατάθεση που έδωσε αφού είπε ότι είναι… "οικογενειάρχης" πρόσθεσε πως "δεν ξέρω τι έγινε, τι με παρέσυρε ο διάβολος και έγινε η πράξη".

dmg 4 6

Ένοχος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω ένας 73χρονος στη Ρόδο για τον βιασμό της κόρης του.

Ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, ενώ απορρίφθηκαν τα αιτήματα που υπέβαλε για αναγνώριση ελαφρυντικών, μειωμένου καταλογισμού αλλά και το αίτημα του για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής.

Οπως αναφέρει η dimokratiki.gr, ο 73χρονος σε ανωμοτί κατάθεση που έδωσε αφού είπε ότι είναι… “οικογενειάρχης” πρόσθεσε πως “δεν ξέρω τι έγινε, τι με παρέσυρε ο διάβολος και έγινε η πράξη”.

Προσδιόρισε ότι με την ανάπηρη κόρη του ήλθε σε σεξουαλική επαφή μια φορά, περιγράφοντας την αποτρόπαιη πράξη του.

Ο 73χρονος, υποστήριξε ότι τον “προκαλούσε» η 49χρονη κόρη του ερωτικά και ότι του… “επιτέθηκε” για να επιρρίψει τις ευθύνες στον… “διάβολο”.

Απολογούμενος ο 73χρονος ισχυρίστηκε ότι η μία και μοναδική φορά την οποία έγινε οποιαδήποτε ερωτική πράξη ήταν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

“Γνωρίζω ότι αυτό το οποίο έγινε ήταν λάθος και μετανιώνω για την πράξη μου. Ζητώ συγγνώμη από όλη την οικογένειά μου και κυρίως από την κόρη μου”, τόνισε για να προσθέσει ότι ήταν η κόρη του που το ξεκίνησε, λόγω των προβλημάτων ψυχικής υγείας που έχει που ίσως την δυσκολεύουν να διαχειριστεί τις σεξουαλικές της ορμές.

“Το λάθος όμως ήταν και δικό μου από τη στιγμή που δεν αντιστάθηκα όσο έπρεπε. Κάθε μέρα τα βάζω με τον εαυτό μου και μετανιώνω για αυτό που μου συνέβη”, πρόσθεσε, ενώ ισχυρίστηκε ότι της έλεγε συνεχώς ότι “αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό”, “είμαι πατέρας σου, μην το κάνεις”.

“Σα να μπήκε ο διάβολος μέσα μου. Ξέρω ότι η ερωτική πράξη μεταξύ συγγενών είναι μεγάλο κακό και μεγάλη αμαρτία και την αναγνωρίζω και διατίθεμαι να πληρώσω την αμαρτία. Αλλά αυτό ήταν το μόνο που συνέβη”, πρόσθεσε.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι την βίασε πράγμα που προκύπτει και από ιατροδικαστική έκθεση.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία έχει “εμπλουτιστεί” και με επιβαρυντικές πραγματογνωμοσύνες από ψυχίατρο και ιατροδικαστή, που συγκλίνουν στην τέλεση του καταγγελλόμενου αδικήματος.