Newsroom

Newsroom

Ρόδος: Άμεσα αναδασωτέες οι περιοχές που κάηκαν από τη μεγάλη φωτιά

Στο νησί παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμειες και εθελοντές

5351764

Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η αυξημένη επιτήρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά στη Ρόδο, η οποία έκαψε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν και σήμερα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αυξημένα μέτρα επιφυλακής υπάρχουν και στις άλλες δασικές περιοχές του νησιού, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Οι δασικές περιοχές που κάηκαν θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την οριοθέτησή τους. Παράλληλα, έχει φτάσει στο νησί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, το οποίο θα καταγράψει τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα, που εκτιμάται ότι είναι αρκετές. Συγκεκριμένα, έχουν καεί εκατοντάδες ελαιόδενδρα καθώς και άλλα δένδρα, 400 κυψέλες και 40 παραγωγικά ζώα, συμφωνα με την πρώτη καταγραφή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, σε ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιθέας και Πεταλούδων, των οποίων τα νοικοκυριά επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 1η Αυγούστου, ότι στα δημοτικά καταστήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και στα ΚΕΠ όλης της επικράτειας μπορούν να συμπληρώσουν:

– Αιτήσεις Χορήγησης Επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής εφόσον έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους.

– Αιτήσεις Χορήγησης Επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών εφόσον έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους.

Μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, ειδική επιτροπή του δήμου θα διενεργήσει αυτοψία στις πληγείσες κατοικίες και θα εκτιμήσει το ύψος του επιδόματος, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία (ΚΥΑ 33862 – ΦΕΚ Β 1699/16.5.2019).

Οι αιτήσεις κατατίθενται σύμφωνα με την προβλεπόμενη προθεσμία έως και έναν μήνα από την εκδήλωση της θεομηνίας, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου.

Η χορήγηση των επιδομάτων γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία μόνο για κύριες κατοικίες, όπως αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά φορολογικά δικαιολογητικά και πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής πίστωσης του υπουργού Εσωτερικών προς τον Δήμο Ρόδου.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος