Newsroom

Newsroom

Ροδόπη: Ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβατών του μονοκινητήριου που συνετρίβη

Συνεχίζονται υπό καταρρακτώδη βροχή οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους, που κατέπεσε στην Κερασιά Ροδόπης το απόγευμα της Παρασκευής.

59c567621dc52457138b460d

Σύμφωνα με τον πύραρχο Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενο του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μέρος όπου έπεσε το αεροσκάφος είναι απόκρημνο, ενώ τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχεραίνει η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε στις 12.35 από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι υπηκόους Ουκρανίας και προορισμό το Βουκουρέστι.

Μαζί του και με κοινό προορισμό, απογειώθηκε και ένα δεύτερο επίσης, μικρό αεροσκάφος, το οποίο λίγη ώρα μετά την απογείωση, ανέφερε στο FIR της Σόφιας ότι δεν βλέπει το δεύτερο αεροσκάφος.

Η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ήταν άμεση και στο πλαίσιο αυτής απογειώθηκε περίπου στις 17.00 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και κατηύθυνε τις έρευνες εντοπισμού στην περιοχή της Κερασιάς, όπου και εντοπίστηκε νωρίτερα το ένα φτερό του αεροσκάφους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…