Ριζοσπάστης: Το αιχμηρό πρωτοσέλιδο για τον γάμο των ομόφυλων – «Μανδύας προόδου»

Δεν είδαν με καλό μάτι στο ΚΚΕ τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ριζοσπάστης

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο», ήταν η χαρακτηριστική φράση που είπε στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ξεκάθαρη αντίθεση του ΚΚΕ με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκφράστηκε όπως ήταν αναμενόμενο χθες στη Βουλή,  καθώς με την τοποθέτησή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «δεν έρχεται να επιλύσει ζητήματα συμβίωσης, αλλά φέρνει αλλαγές στην τεκνοποίηση και στη αναγνώριση γονικής μέριμνας».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «εδώ μιλάμε για τη σχέση ενηλίκων με τα παιδιά και από τη στιγμή που μιλάμε για τα παιδιά, υπερβαίνει τις ατομικές ευθύνες των ενηλίκων» και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ριζοσπάστης στο σημερινό του πρωτοσέλιδο τοποθετεί την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών πολύ ψηλά – το ένα από τα δύο βασικά θέματα της ιστορικής εφημερίδας – ασκώντας σφοδρή κριτική μέσα από πλούσιο ρεπορτάζ που ξεδιπλώνεται σε 3 σελίδες.

Ειδικότερα ο Ριζοσπάστης κρίνει ως εξαιρετικά αρνητικό για τον λαό, το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας και χαρακτηριστικά κάνει λόγο για «μανδύα προόδου» και «απροκάλυπτη επίθεση στα δικαιώματα του παιδιού».

Δείτε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη:

Ριζοσπάστης

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…