Ριζική αλλαγή του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και βοριάδες – «Καμπανάκι» για νέες πλημμύρες

Ποιες περιοχές και πότε θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΕΚ - Κακοκαιρια

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού ήδη από σήμερα, Δευτέρα (16.10.23) με βροχές και καταιγίδες, ενώ ο ίδιος προειδοποιεί ότι το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης θα έχει μεγάλες δυσκολίες.

«Μας τα χαλάει από σήμερα ο καιρός με την κορύφωση αυτής της νέας μεταβολής να έρχεται το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη όπου θα συναντήσουμε αρκετές και έντονες βροχές – καταιγίδες», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος οι πρώτες βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα πέσει πολύ νερό, ενώ γίνεται λόγος και για βοριάδες με 8 μποφόρ στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία σε πτώση. Οι άνεμοι, σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, θα ενισχυθούν και στην Αττική από το βράδυ.

Για αύριο, Τρίτη (17.10.23) ο ίδιος ζητά μεγάλη προσοχή σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπου εκτιμά ότι θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεταξύ άλλων και στη δυτική Θεσσαλία, τη στιγμή που προειδοποιεί ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Την Τετάρτη το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί πιο νότια, αλλά με ηπιότερη ένταση. Από την Πέμπτη (19.10.23) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο να θυμίζει… άνοιξη.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους