Newsroom

Newsroom

Ρίψη σμήνους 103 drones από τρία αμερικανικά μαχητικά (video)

Το Strategic Capabilities Office των ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Naval Air Systems Command στο Τσάινα Λέικ της Καλιφόρνια. Πραγματοποίησαν επιτυχή επίδειξη ενός «από τα μεγαλύτερα σμήνη micro-drones στον κόσμο».

587682701dc524ce2a8b4809

Σύμφωνα με ακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το τεστ διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2016 και κατεγράφη από το «60 Minutes» του CBS News. Αντικείμενό του ήταν η εκτόξευση 103 drones τύπου Perdix από τρία F/A-18 Super Hornet, με τα μικρά drones να επιδεικνύουν εξελιγμένες συμπεριφορές σμήνους όπως η συλλογική λήψη αποφάσεων, η πτήση σε σχηματισμό και η αυτοθεραπεία.

«Εξαιτίας της πολύπλοκης φύσης της μάχης, τα Perdix δεν είναι προγραμματισμένα συγχρονισμένες μονάδες, αλλά ένας συλλογικός οργανισμός, που μοιράζεται έναν κοινό εγκέφαλο για λήψη αποφάσεων και αλληλοπροσαρμογή, όπως τα σμήνη στη φύση» είπε ο Γουίλιαμ Ρόπερ, διευθυντής του SCO. «Επειδή κάθε Perdix επικοινωνεί και συνεργάζεται με οποιοδήποτε άλλο Perdix, το σμήνος δεν έχει αρχηγό και μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στην είσοδο ή έξοδο drones από την ομάδα».

Η συγκεκριμένη επίδειξη είναι μια από τις πρώτες φορές που το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ομάδες μικρών, φθηνών αυτόνομων συστημάτων για αποστολές που κανονικά πραγματοποιούνταν από μεγάλα και δαπανηρά. Ο Ρόπερ τόνισε πως στο όραμα του Πενταγώνου για το μελλοντικό «δίκτυο μάχης» οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα μέσα στο κύκλωμα. Οι μηχανές και τα αυτόνομα συστήματα που αναπτύσσονται από το Πεντάγωνο, όπως τα micro-drones, θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Perdix σχεδιάστηκε αρχικά από φοιτητές μηχανολογίας του ΜΙΤ και τροποποιήθηκε για στρατιωτική χρήση από τους επιστήμονες και μηχανικούς του MIT Lincoln Laboratory, αρχίζοντας από το 2013. Βρίσκεται τώρα στην 6η γενιά του.


O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…