Newsroom

Newsroom

Ρίψεις αντικειμένων ακόμα και από ταράτσες κατέγραψε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ

Βίντεο που θυμίζουν καταστάσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής ή τουλάχιστον ταινίες δράσης, έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Σε…

elikoptera tis el as skanaroun tin athina fotografizoun prosopa apo 300m upsos

Βίντεο που θυμίζουν καταστάσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής ή τουλάχιστον ταινίες δράσης, έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτό το υλικό έχει καταγραφεί από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ ο τρόπος δράσης νεαρών κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, το Σάββατο. Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί εφάρμοσαν ενα νέο «μοντέλο ανταρτοπόλεμου».

Επίθεση από… αέρος δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ που επιχειρούσαν στην περιοχή, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ αναφέρθηκαν δεκάδες περιστατικά τα οποία προκάλεσαν την έκπληξη ακόμη και έμπειρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Πάντως, μολονότι μία γενικευμένη έκρηξη στους δρόμους της Αθήνας αποφεύχθηκε, καταγράφηκαν και περιστατικά αλόγιστης και αδικαιολόγητης βίας από αστυνομικούς σε βάρος διαδηλωτών.

Η περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, όπου ΜΑΤ και ομάδες νεαρών συγκρούονταν για αρκετή ώρα. Οι μολότοφ και οι πέτρες που εκτοξεύτηκαν ήταν πάρα πολλές, ενώ η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Ενταση υπήρξε και στην Ομόνοια, με την «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ να επεμβαίνει για να απωθήσει ομάδες νεαρών.
Ομως, τα επεισόδια του Σαββάτου είχαν πρωτοτυπίες, καθώς οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ ήταν πρωτόγνωρες. Νεαροί είχαν ανέβει σε ταράτσες πολυκατοικιών στην πλατεία Εξαρχείων και πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Καρέκλες, ψυγεία, μάρμαρα, γλάστρες, μολότοφ εκτοξεύτηκαν από ψηλά κατά των αστυνομικών. Μέχρι και ρίψη λαδιών για να γλιστρούν οι μοτοσικλέτες αναφέρθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ σε δρόμο των Εξαρχείων βρέθηκε λάστιχο ποτίσματος τρυπημένο με καρφιά. Παρακολυθήστε εδώ το βίντεο του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. https://www.youtube.com/watch?v=ODCDALwcix4#t=32

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…