Ρίο 2016: "Κλειδώνουν" οριστικά το μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα Μάντης και Καγιαλής

Ημέρα μεταλλίου θα είναι και η 13η των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα, καθώς ό,τι και να γίνει σήμερα «κλειδώνει» το μετάλλιο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας.

57b3fa361dc5241f2c8b4aa0 1

Η τελευταία ιστιοδρομία, που θα καθορίσει αν το ελληνικό πλήρωμα θα πάρει το χρυσό, το ασημένιο ή το χάλκινο μετάλλιο, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, όμως αναβλήθηκε λόγω άπνοιας. Αν και σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοήσουν τη διεξαγωγή της ιστιοδρομίας, τότε θα παραμείνει ως τελική η τωρινή κατάταξη, και άρα οι Μάντης και Καγιαλής θα κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο.

Εξάλλου, στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ρίχνεται και η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στην πάλη, Μαρία Πρεβολαράκη, που θα μπει στην παλαίστρα για να αντιμετωπίσει την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία στον γύρο των 16 και αν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Μπέτζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα)-Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο (Καμερούν).

Στον στίβο η μοναδική ελληνική συμμετοχή είναι αυτή του Νίκου Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ενώ η Εθνική ανδρών της υδατοσφαίρισης θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 20:05 Μάντης/Καγιαλής – 470, medal race

ΠΑΛΗ 16:20 Μαρία Πρεβολαράκη – 53κ., γύρος των 16

ΣΤΙΒΟΣ 15:55 Νίκος Σκαρβέλης – σφαιροβολία, προκρ.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 21:10 Ελλάδα-Ισπανία

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…