Ρίχνει κι άλλο λάδι στην φωτιά ο Μπάιντεν-«Είναι δολοφόνος δικτάτορας ο Πούτιν»

Νέα λεκτική επίθεση κατά του Ρώσου προέδρου από τον Αμερικανό ομόλογό του στη σκιά των αιματηρών συγκρούσεων στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.  

1000 13 1

«Δικτάτορα δολοφόνο» και «κανονικό κακοποιό» αποκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο ομιλίας του για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη μεγάλη γιορτή των Ιρλανδών.  Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες που ο Μπάιντεν σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης, αφού χθες είχε αποκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο εγκληματία πολέμου. Τα λόγια αυτά έφεραν σκληρή απάντηση από το Κρεμλίνο που χαρακτήρισε «απαράδεκτη και ασυγχώρητη» τη ρητορική αυτή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για έναν ανήθικο πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ενώ υποστήριξε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πληρώνει το τίμημα της επιθετικότητάς του», σχολιάζοντας τις δυτικές κυρώσεις και την διεθνή απομόνωση της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό (που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό) Μίχολ Μάρτιν, στον Λευκό Οίκο.

Στη συνέχεια μίλησε πριν από το γεύμα των Φίλων της Ιρλανδίας στο Καπιτώλιο που παρέθεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Ο Μπάιντεν είπε: “Τώρα έχετε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία… να στέκονται μαζί ενάντια σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, έναν σκέτο κακούργο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας… Η Ιρλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται από κοινού. Για πρώτη φορά, τώρα, είναι στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Ιρλανδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τώρα”.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…