Newsroom

Newsroom

Reuters: Στις αγορές τον Ιούλιο η Ελλάδα μετά το κλείσιμο της συμφωνίας

Η Ελλάδα σκοπεύει να προχωρήσει στην έκδοση ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο αμέσως μετά την οριστικοποίηση των μακροπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από πλευράς δανειστών και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του σχεδίου της και σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα επιθυμεί να δοκιμάσει τις διαθέσεις των αγορών πριν το τέλος του προγράμματος, που λήγει στα μέσα του 2018.

570cedf91dc524a9748b46f0

«Εξετάζουμε μια ανταλλαγή πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2014, με ένα νέο πενταετές ομόλογο και πιθανόν να αντλήσουμε ένα μικρό ποσό πέραν της έκδοσης αυτής», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Υπενθυμίζεται πως το πενταετές ομόλογο του 2014 άντλησε 3 δισ. ευρώ.

Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με έλληνες αξιωματούχους, εξαρτάται από την αποσαφήνιση από πλευράς των δανειστών, του πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο ανέρχεται σε 179% του ΑΕΠ και είναι το υψηλότερο της ευρωζώνης. Το θέμα, όπως είναι γνωστό, θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Το Reuters, αναφέρει ότι τα κόστη δανεισμού σημειώνουν συνεχή αποκλιμάκωση από την ημέρα της συμφωνίας με τους δανειστές, στις αρχές Μαΐου και τα ελληνικά ομόλογα συγκαταλέγονται σε αυτά με τις καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη, αυτή τη χρονιά, με αποδόσεις πάνω από 11%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…