Reuters: Στα 5 δισ. ευρώ το κόστος από το ρωσικό εμπάργκο

Το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλαν για…

rodakina 6

Το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλαν για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, ενδέχεται να στοιχίσει στις Βρυξέλλες 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται ένα εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ.

“Οι προσωρινοί περιορισμοί που εφαρμόζει η Ρωσία ενδεχομένως θέτουν σε κίνδυνο εμπόριο αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ” αναφέρεται στο έγγραφο αυτό που δόθηκε σήμερα σε Ευρωπαίους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες.

Η Ρωσία, η δεύτερη σε μέγεθος αγορά


τροφίμων για τις χώρες της ΕΕ μετά τις ΗΠΑ, κήρυξε εμπάργκο στην εισαγωγή φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος στις 6 Αυγούστου.

Οι μεγάλοι εξαγωγείς φρούτων και λαχανικών, όπως η Πολωνία και η Ολλανδία, αισθάνονται ήδη τις επιπτώσεις του εμπάργκο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά τρόπους για να αποζημιώσει τους αγρότες και να βρει νέες αγορές για τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Οι υπουργοί Γεωργίας των χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις. «Η πιθανότητα στοχευμένων αποζημιώσεων θα πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω με τις χώρες μέλη και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνεται στο έγγραφο.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…