Newsroom

Newsroom

Reuters: Πάνω από ένα τρις ευρώ το κόστος της Ελληνικής χρεοκοπίας

Σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ εκτιμάται το κόστος μιας ενδεχόμενης Ελληνική χρεοκοπίας για την Ευρωζώνη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του…

AP Greek Bank

Σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ εκτιμάται το κόστος μιας ενδεχόμενης Ελληνική χρεοκοπίας για την Ευρωζώνη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται «εμπιστευτικό» έγγραφο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), το οποίο καλεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο κούρεμα ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερες ζημιές και μετάδοση της κρίσης.

Το έγγραφο το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2012, το IIF επισημαίνει ότι μια ανεξέλεγκτη χρεωκοπία της Ελλάδας θα καθιστούσε κατά πάσα πιθανότητα απαραίτητη την εξωτερική στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Την ίδια ώρα οι συνέπειες για την Ευρωζώνη θα ήταν τραγικές, καθώς οι απώλειες θα ανέρχονταν σε περίπου 1,3 τρισ. Ευρώ, τα οποία θα βαρύνουν κατά κύριο λόγο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Υπάρχουν μερικές πολύ σημαντικές και καταστροφικές συνέπειες, οι οποίες θα προέκυπταν από μια ανεξέλεγκτη χρεωκοπία της Ελλάδας» αναφέρεται στο έγγραφο του IIF και για αυτό το λόγο απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατόχων ελληνικών ομολόγων στο κούρεμα, προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει πάνω από 100 δισ. ευρώ και να σταθεροποιηθεί η οικονομία της.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…