Newsroom

Newsroom

Reuters για G20: Οι ηγέτες συμφωνούν σε αυστηρότερους ελέγχους σε σύνορα και πτήσεις

Οι ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο των G20  αποφάσισαν την εντατικοποίηση των ελέγχων των συνόρων και την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας…

oi igetes twn g20 enisxuoun tous sunoriakous elegxous .w l

Οι ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο των G20  αποφάσισαν την εντατικοποίηση των ελέγχων των συνόρων και την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας στις πτήσεις.

Παράλληλα, αποδέχονται ότι το μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα, κάτι που ζητούσαν η Ευρώπη και η Τουρκία από τη Σύνοδο που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αττάλεια.  

Πιο συγκεκριμένα, στο προσχέδιο της δήλωσης της G20 την οποία έχει στη διάθεσή του το Reuters, οι ηγέτες συμφωνούν ότι μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι αναγκαίο να γίνουν πιο αυστηροί οι συνοριακοί έλεγχοι και υψηλότερη η ασφάλεια στις αεροπορικές πτήσεις. Στην ίδια δήλωση καταδικάζουν τις επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος ως «αποτρόπαιες» και δηλώνουν ότι παραμένουν ενωμένοι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, οι ηγέτες της Συνόδου, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν, θα συμφωνήσουν ότι η μετανάστευση είναι παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα, σύμφωνα με την κοινή δήλωσή τους η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

Επίσης, οι ηγέτες συμφωνούν ότι όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, αποδεχόμενες πρόσφυγες και προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Η Ευρώπη και η Τουρκία, που πλήττονται περισσότερο από αυτή την κρίση, ασκούσαν πιέσεις στην G20 για να αναγνωρίσει το πρόβλημα ως παγκόσμιο και ζητούσαν βοήθεια για να αντιμετωπιστεί οικονομικά το ζήτημα, παρά την αντίθεση της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

«Καλούμε όλες τις χώρες να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και να μοιραστούν τα βάρη που σχετίζονται με αυτή, μεταξύ άλλων μέσω της μετεγκατάστασης των προσφύγων, με ανθρωπιστική βοήθεια και προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφυγες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, Παιδεία και ευκαιρίες ζωής», αναφέρει το προσχέδιο σύμφωνα με το Reuters.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…