Reuters: «Ελληνική πόλη θάβει σιωπηλά … τους νεκρούς από κορονοϊό»

Σοκάρει το βίντεο του διεθνούς Πρακτορείου που δείχνει δεκάδες τάφων που σκάφτηκαν – σύμφωνα με το Reuters – από τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη για να ταφούν οι σοροί των θυμάτων από την πανδημία.

thessaloniki graves cemetery coronavirus1 thumb large

Το πως γίνονται οι κηδείες των θυμάτων του κορονοϊού και το γεγονός οτι οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους τους, έτσι όπως θα ήθελαν, είναι κάτι γνωστό…την περίοδο που διανύουμε.  Είναι διαφορετικό όμως να το διαβάζεις  και διαφορετικό να το βλέπεις.

Για αυτό το video μόλις 53ων δευτερολέπτων του Reuters από την Θεσσαλονίκη δίνει μία γερή γροθιά στο στομάχι όσων το παρακολουθούν. Γιατί φέρνει την σκληρή πραγματικότητα της κατάστασης που διανύουμε… κατάμουτρα.

Υπενθυμίζεται οτι η μακάβρια λίστα έχει ξεπεράσει σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας τους 2800 νεκρούς, με περισσότερους από 100 συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους καθημερινά, παρά τις 4 εβδομάδες ήδη της διάρκειας του ολικού Lokcdown, ενώ η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είναι αυτές που δέχονται τα σφοδρότερα χτυπήματα της πανδημίας.

«Έχουμε πέντε με οκτώ νέους θανάτους καθημερινά» (“There are between five and eight funerals, almost every day.”) αναφέρει στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος γραφείου κηδειών, χαρακτηριστικά.

Το ρεπορτάζ με το σοκαριστικό βίντεο από τις ταφές των θυμάτων , που δημοσιεύεται με τον … «εύγλωττο» τίτλο “In silence, Greek city buries coronavirus dead” και την αδυσώπητη εικόνα της τραγωδίας στην Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε το 2018 με την τραγωδία στο Μάτι … δεν μεταδίδεται – μέχρι τώρα – από κανένα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσο…

Πηγή: Reuters

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ