Ρητορική μίσους χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση της αντιπολίτευσης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ μιλάει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Εξωτερικών.

5b52eac71dc524ed4e8b4589

«Κριτήριο στην πολιτική μας είναι τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του , αναφερόμενος στην πρόσφατη κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις και καλεί την Ρωσία να αντιληφθεί ότι «δεν μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους επειδή νιώθει ισχυρότερη». Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει ο κ. Κοτζιάς, «μια τέτοια στάση δεν θα την αποδεχτούμε ούτε από τη Δύση ούτε από την Ανατολή».

Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις που προέκυψαν σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την αντιπολίτευση και στις δύο χώρες ότι χρησιμοποιεί «από κοινού ρητορική μίσους» και χαρακτηρίζει Νέα Δημοκρατία και VMRO «κόμματα που θρέφονται από αυτή τη ρητορική, από τη μη λύση των προβλημάτων» και «δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την ιστορία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις».

Απευθυνόμενος στους πολίτες που διαφωνούν, ο Νίκος Κοτζιάς, τους καλεί να μελετήσουν καλύτερα τη Συμφωνία, να ακούσουν την άλλη γνώμη και να παρακολουθήσουν πρακτικά αν οι κίνδυνοι που επικαλείται τμήμα της αντιπολίτευσης είναι πραγματικοί, σημειώνοντας πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στηρίζουν τη Συμφωνία ιστορικοί, αρμόδιοι καθηγητές, διπλωμάτες και ειδικοί εμπειρογνώμονες.