Newsroom

Newsroom

Ρέθυμνο: Νέα καταγγελία για παρόμοιο συμβάν μετάγγισης όπως στο Τζάνειο

Ένα παρόμοιο συμβάν ιατρικού λάθους με τα όσα έγιναν με την 62χρονη στο Τζάνειο και τη λάθος μετάγγιση αίματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Αιμα αιμοδοσια

Νέα καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά το περιστατικό στο Τζάνειο και τη λάθος μετάγγιση αίματος στην 62χρονη, αυτή τη φορά για παρόμοιο λάθος που σημειώθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου τον Οκτώβριο του 2024.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η οικογένεια της 45χρονης μητέρας δύο παιδιών στο Ρέθυμνο καταγγέλλουν πως οι γιατροί είχαν κάνει λάθος μετάγγιση αίματος, με συνέπεια να κινδυνεύσει από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η μητέρα της 45χρονης στο Ρέθυμνο μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε: «Αφού μάς είπαν οι γιατροί εκεί στη ΜΕΘ, ότι 80% λέει να πεθάνει και 20% να ζήσει. Δεν μας είπαν ότι έγινε το λάθος, προσπαθούσαν να δούνε πώς έγινε αυτό το πράγμα, δεν ήξεραν. Τι να σας πως, είμαστε σε άθλια κατάσταση».

«Έχει ομάδα αίματος 0+ και της έβαλαν Α+»

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2024, όταν η 45χρονη μπήκε για χειρουργείο ρουτίνας κοιλιακής χώρας, το οποίο, όμως, εκτυλίχθηκε σε εφιάλτη για τη νεαρή γυναίκα, αφού πήγε να χάσει τη ζωή της.

«Τη βάλανε στο χειρουργικό μέσα, της έκαναν αξονική να δουν τι είναι και μας λένε μάλλον έχει διάτρηση στομάχου. Βγήκε από το χειρουργείο, την έβαλαν στο χειρουργικό στο νοσοκομείο, ήμουν εκεί όλη νύχτα» συνέχισε η μητέρα της 45χρονης.

«Την άλλη μέρα το πρωί ήρθε η αδελφή μου επειδή είναι νοσηλεύτρια στο μικροβιολογικό. Και αν δεν ήταν εκεί να το καταλάβει, μπορεί να είχε πεθάνει τώρα η κόρη μου. Κιτρίνισαν τα μάτια της και παρουσίασε ίκτερο. Έχει ομάδα αίματος 0+ και της έβαλαν Α+» κατέληξε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η 45χρονη γυναίκα αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του νοσοκομείου, μετά το περιστατικό στο Τζάνειο νοσοκομείο.

 

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» από πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων – 1.000 ευρώ το μεγαλύτερο

Χρηματισμός δικαστών από τη μαφία των ναρκωτικών – Κρυπτογραφημένα μηνύματα «καίνε» δικαστές

Νέος «πόλεμος» στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ: Μηνύσεις μετά τη χειρονομία του Φουρνιέ – Τι έγραψαν οι διαιτητές

Τέλος οι δωρεάν χειραποσκευές στις πτήσεις: Τι θα μπορούμε να έχουμε στο αεροπλάνο

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Οι Προτάσεις μας

Η Ρωσία επιχειρεί να μπλοκάρει το WhatsApp: «Σπρώχνει» τους χρήστες σε ελεγχόμενη εφαρμογή

WhatsApp

Η Ρωσία επιχειρεί να μπλοκάρει το WhatsApp: «Σπρώχνει» τους χρήστες σε ελεγχόμενη εφαρμογή

“Η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε να μπλοκάρει εντελώς το WhatsApp προκειμένου να ωθήσει τους ανθρώπους προς…

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, καθίζηση στο Πολύγωνο

kakokairia 2

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, καθίζηση στο Πολύγωνο

Τα προβλήματα στο Πολύγωνο προκλήθηκαν λόγω κακοτεχνιών - Η πρόγνωση για σήμερα

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρτυρία – αποκάλυψη για Βιολάντα: Γνώριζαν για το προπάνιο από τον Ιούνιο του 2025

violanta

Μαρτυρία – αποκάλυψη για Βιολάντα: Γνώριζαν για το προπάνιο από τον Ιούνιο του 2025

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι του εργοστασίου φέρεται να είχαν ενημερωθεί από το καλοκαίρι για το σοβαρό…

Αγρότες: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ

agrotes

Αγρότες: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 16.00 το μεσημέρι

Θρίλερ στην Ελαφόνησο: Θαλαμηγός διαλύθηκε στα βράχια και ψαράδες έσωσαν τους επιβάτες

elafonisos

Θρίλερ στην Ελαφόνησο: Θαλαμηγός διαλύθηκε στα βράχια και ψαράδες έσωσαν τους επιβάτες

Η θαλαμηγός είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Τυνησία με προορισμό τον Πειραιά, ωστόσο…