Ρεσιτάλ υποκρισίας από τη ΝΔ με αφορμή το επίδομα ενοικίου

Την παραίτηση των δυο υπουργών της κυβέρνησης προσπαθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο να εκμεταλλευτεί πολιτικά με όλες της τις δυνάμεις η Νέα Δημοκρατία. Επιτίθεται με περίσσιο θράσος στους υπουργούς οι οποίοι τόλμησαν να λάβουν σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μνημονίων, επίδομα ενοικίου. Στόχος φυσικά να «πετάξουν» εκτός επικαιρότητας το τεράστιο σκάνδαλο Novartis. Όμως, η ΝΔ όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα επιδόματα δεν πρόκειται να το καταφέρει. Γιατί; Πολύ απλά, η υποκρισία και η ανηθικότητά της τη συνοδεύει σαν σκιά παντού.

5a95142f1dc52408578b45c1

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκαν τα ρεπορτάζ για το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου η Νέα Δημοκρατία βγήκε μπροστά και ζήτησε το κεφάλι της επί πίνακι. Το ίδιο και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, συζύγου της και υπουργού. Και οι δυο παραιτήθηκαν τρεις ημέρες μετά το πρώτο ρεπορτάζ.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Ράνια Αντωνοπούλου έλαβε συνολικά 23.000 ευρώ από αυτό επίδομα ενοικίου. Αιτήθηκε και μπήκε στη διάταξη του Ν. 4336/2015 ο οποίος στο άρθρο 25 περί χορήγησης δαπανών προέβλεπε να λαμβάνουν και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί επίδομα ενοικίου.

Η Αντωνοπούλου έκανε χρήση της διάταξης που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν νόμιμο αλλά ξεκάθαρα δεν ήταν καθόλου ηθικό. Εκείνη και ο σύζυγός της, επίσης εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου είχαν κοινά εισοδήματα χιλιάδων ευρώ ετησίως και ήταν σε θέση να καλύψουν άνετα το κόστος ενοικίασης ενός σπιτιού στο Κολωνάκι. Παρόλα αυτά, προτίμησαν να υπαχθούν και να επωφεληθούν μιας ήδη ψηφισμένης από το κοινοβούλιο διάταξης προκαλώντας το κοινό αίσθημα και μια κοινωνία που αγκομαχάει καθημερινά να τα φέρει βόλτα, δίχως επιδόματα ενοικίου και με πενιχρούς μισθούς.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και την έντονη δυσφορία του στο ζήτημα με αποτέλεσμα εντός μιας ημέρας να έρθουν και οι δυο παραιτήσεις των υπουργών του. Μάλιστα, η κα Αντωνοπούλου δήλωσε, αφού βέβαια το θέμα έλαβε δημοσιότητα, ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα που έλαβε μέσω του επιδόματος ενώ δεν είχε ποτέ πρόθεση να προκαλέσει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» ούτε να προσβάλει τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Παπαδημητρίου παραιτήθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για λόγους ευθιξίας. Μια λέξη της οποίας το νόημα η Νέα Δημοκρατία έχει διαστρεβλώσει πλήρως και χρησιμοποιεί κατά το δοκούν όπου τη συμφέρει.

Καλές οι παραιτήσεις αλλά για τους… άλλους

Η ΝΔ και προσωπικά ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούν παραιτήσεις για τους πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά όταν γαλάζια στελέχη εμπλέκονται σε σκάνδαλα, σε δικογραφίες με μίζες, σε υποθέσεις δωροληψιών ακόμη και υποθέσεις παιδεραστίας σφυρίζουν προκλητικά κοιτώντας με αχανές βλέμμα το κενό.

Ας αφήσουμε στην άκρη το παράδειγμα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα κόκκινα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις offshore της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, το σπίτι του Βολταίρου, τα δώρα από τη Siemens και τα προβληματικά Πόθεν Έσχες.

Ας αφήσουμε επίσης στην άκρη τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ΝΔ που άλλοτε αποκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη βαθύπλουτο γόνο, τεμπέλη και λαϊκιστή και τώρα πίνει νερό στο όνομα του «καλύτερου παιδιού». Ας μην σχολιάσουμε τον Άδωνη Γεωργιάδη και το ότι εμφανίζεται από τους προστατευόμενους μάρτυρες να παίρνει μίζα 2 εκατ. ευρώ στη δικογραφία Novartis. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν γνωρίζει τη λέξη ευθιξία, διότι αν τη γνώριζε θα είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό από αντιπρόεδρος της ΝΔ ακόμα και με αφορμή τα περίφημα νανογίλεκα που πουλούσε από την εκπομπή του.

Ας μιλήσουμε αυτή τη φορά μόνο για δυο πρόσωπα. Τον Γιάννη Μιχελάκη και τον Νίκο Γεωργιάδη. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή για χρηματισμό από τον Πάλλη, ενώ ο δεύτερος εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας στη Μολδαβία.

Ο Μιχελάκης πήρε, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο, 7.000 ευρώ από τον Πάλλη προκειμένου να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων του. Την υπόθεση αποκάλυψε το Hot Doc με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ να χαρακτηρίζει εκείνη την εποχή το ρεπορτάζ, που προέκυψε έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα φυσικά, ως συκοφαντία. Δεν παραιτήθηκε ποτέ ενώ η ίδια η Βουλή το 2014, παρότι από τα στοιχεία προέκυπταν πέραν πάσης αμφιβολίας ενδείξεις ενοχής του πρώην υπουργού της ΝΔ, απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του. Τελικά, ο Μιχελάκης δικάστηκε μαζί με τον Πάλλη, αφού έπαψε να είναι βουλευτής. Δεν έχει διαγραφεί όμως από στέλεχος της ΝΔ, παρά την ύπαρξη της δικαστικής απόφασης που τον έκρινε ένοχο για χρηματισμό! Προσέξτε. Δικαστήριο έκρινε ένοχο ως αποδέκτη δωροδοκίας τον Μιχελάκη και ακόμα είναι στη ΝΔ.

Από την άλλη, ο Νίκος Γεωργιάδης, δεξί χέρι μια εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του Hot Doc για την εμπλοκή του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία, παραιτήθηκε σιωπηλά, αναφερόμενος και εκείνος σε συκοφαντίες.

Ούτε αυτός διεγράφη ποτέ από τη ΝΔ ενώ ακόμα και σήμερα, όπως αναφέρουν οι… κακές γλώσσες, διαδραματίζει κρυφά τον ρόλο συμβούλου του Μητσοτάκη παρά την εμπλοκή του σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση με τόσο σοβαρές κατηγορίες. Μάλιστα, υπάρχουν και βίντεο – που έχουν στην κατοχή τους οι μολδαβικές Αρχές – και απεικονίζουν τον Νίκο Γεωργιάδη να έχει σεξουαλικές επαφές με ανήλικα αγόρια.

Πριν σχολιάσουν λοιπόν εκεί στη ΝΔ και βγουν στα κανάλια ζητώντας τα κεφάλια υπουργών, καλό θα ήταν να κοιτάξουν τα ίδια τους τα στελέχη. Βέβαια, με Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο και αντιπρόεδρο, Άδωνη Γεωργιάδη δεν πρέπει να ζητάμε διαγραφές.

Ν.Σ.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…