Ρεσιτάλ γραφικότητας από τον Άδωνη: Ανακήρυξε ως «άγιο» τον Αντώνη Σαμαρά! (video)

Σε πολλούς,γεννιέται η απορία σχετικά τη διαδικασία και τα κριτήρια. πώς γίνεται κάποιος Άγιος. Σήμερα την έλυσε ο υπουργός εργασίας

ADONIS 1

Η Ορθόδοξη Εκκλησία εν γένει δεν γνωρίζει κάποια τυποποιημένη και αυστηρά καθορισμένη διαδικασία με τις ανακηρύξεις Αγίων. Εν τούτοις, ο υπουργός Εργασίας άφησε άφωνους όλους στην Βουλή ανακηρύσσοντας, τον Αντώνη Σαμαρά ώς «Άγιο»

Η λέξη «άγιος», προέρχεται από την αρχαία ελληνική και σημαίνει τον αμόλυντο και καθαρό. Καμία σχέση με αυτό πρεσβεύει δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός, της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε ρόλο εκπροσώπου… όχι της κυβέρνησης, η της εκκλησίας,  αλλά της γαλάζιας «φαμίλιας» -όπως χαρακτήρισε τη  Νέα Δημοκρατία προκαλώντας διάφορους συνειρμούς– έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ γραφικότητας

Απευθυνόμενος στο Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Εργασίας είπε, με αφορμή την απόσταση και τη διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά με την κατάπτυστη τροπολογία που νομιμοποιεί δεκάδες χιλιάδες παράτυπους μετανάστες:

«Αν και οι περισσότεροι δεν πιστεύετε στην Ορθοδοξία και στον Θεό, όσοι πιστεύετε, κάντε το Σταυρό σας και πείτε πάλι καλά που είχαμε τον άγιο Αντώνη Σαμαρά … Τα υπόλοιπα, τα μεταξύ μας, οι οικογένειες κύριε Φάμελλε τα λύνουν μεταξύ τους. Κι εμείς είμαστε αγαπημένη οικογένεια. Δεν είμαστε σαν κι εσάς. Εμείς με το Σαμαρά θα τα βρούμε μεταξύ μας. Δεν χρειαζόμαστε εσάς. Εσείς να θυμάστε ότι αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς στην τσέπη σας θα είχατε μπολιβάρ (σ.σ. το νόμισμα της Βενεζουέλας) αντί για ευρώ».