Newsroom

Newsroom

Το ρεπορτάζ «εκθέτει» την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό ρατσισμού

Το φάρμακο για τον κορoνοϊό αργά ή γρήγορα θα βρεθεί. Αυτό του ρατσισμού όμως,  δυστυχώς δεν θα βρεθεί ποτέ!  

ρατσισμός

Και εκεί που «το ποίημα» επαναλαμβανόταν μονότονα στα αυτιά μας χωρίς να πείθει κανέναν υγιή Έλληνα, σχετικά με τις ενέργειες των ανθρώπων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε βάρος του 48χρονου Καμερουνέζου, αλλά τουλάχιστον βοηθούσε να καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε, ήρθε η δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου Καθηγητή Φίλιππου Τσαλίδη να «ερεθίσει» τη λογική μας!

Στον Καμερουνέζο πατέρα τεσσάρων παιδιών, που ξεκίνησε για την Καρδίτσα και βρέθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, δεν εφαρμόστηκε λέει τίποτε άλλο παρά τα προβλεπόμενα μέτρα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους ψάχνουν τρόπους να αποφύγουν να πληρώσουν εισιτήριο.

Ο κ. Τσαλίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επανέλαβε κατά γράμμα την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – η οποία ουδέποτε αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο ούτε στο λογαριασμό της στο twitter – προσθέτοντας όμως την έκπληξή του, για «την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρούν ορισμένοι», καθώς «ο μόνος λόγος που ζητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν το εισιτήριο και τίποτε άλλο».

Τι λέει το ρεπορτάζ

Οι προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την πάροδο του χρόνου άλλαζαν (!), εως ότου καταλήξουν στην επίσημη δήλωση που δημοσίευσε η εταιρεία τους και επανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος. Δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για την αλήθεια, αυτές τις ανεπίσημες εκδοχές τις άκουσαν περισσότερα από ένα άτομο, ενώ προέκυψαν και μαρτυρίες επιβατών που έσπευσαν να στείλουν τα σχόλια τους για το ρεπορτάζ.

Επίσης υπάρχει και το ρεπορτάζ από τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, καθώς τα στοιχεία έφτασαν κάποια στιγμή να αλληλοσυγκρούονται. Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο Λαμίας και Δήμος Λαμιέων, καταγράφουν επίσημα την εμπλοκή τους στην υπόθεση, την ώρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα ακόμα και αν δεχτούμε ότι το μόνο που έφταιγε ήταν ότι ο 48χρονος δεν είχε εισιτήριο.

Οι ελεγκτές λοιπόν έκαναν τη δουλειά τους αποκαλύπτοντας στο τραίνο τον «εγκληματία αλλοδαπό».

Πως του φέρθηκαν; Είναι αλήθεια ότι τον υποχρέωσαν να ταξιδέψει στο πάτωμα; Είναι αλήθεια ότι τον απομόνωσαν – έστω και προληπτικά – για να προστατέψουν το υπόλοιπο βαγόνι; Πως αντέδρασαν οι άλλοι επιβάτες; Απειλήθηκε κάποιο επεισόδιο;

Τον κατέβασαν επίσης στον επόμενο σταθμό στο Λιανοκλάδι όπως λένε ότι προβλέπεται. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «10 στους 11 αλλοδαπούς κάνουν το ίδιο κόλπο για να μην πληρώσουν εισιτήριο». 10 στις 11 φορές λοιπόν καλούν την αστυνομία όπως ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους; Πόσο καιρό είχε να πάει αστυνομία για αλλοδαπό που δεν πλήρωσε εισιτήριο; Κι αφού ο Ρομάιν κατέβηκε ήσυχα ήσυχα τι χρειαζόταν η αστυνομία; Οι ερωτήσεις βέβαια είναι ρητορικές γιατί τα στοιχεία καταγράφονται και οι απαντήσεις μας είναι γνωστές.

Και κάπου εκεί ξαφνικά να σου και ένα ασθενοφόρο με στολές για covid-19 έτοιμοι να διακομίσουν στο Νοσοκομείο Λαμίας ύποπτο κρούσμα. Συνηθίζεται κάθε λαθρεπιβάτης να περνά και μια βόλτα από το Νοσοκομείο Λαμίας; Και ως ύποπτο μάλιστα κρούσμα κορωνοϊού; Μήπως του κάνουν και τζάμπα εξετάσεις; Ούτε εδώ χρειαζόμαστε βέβαια απαντήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί και εδώ τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα.

Στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης “100”, από το Σταθμό Λιανοκλαδίου οι άνθρωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσαν την αστυνομία για σοβαρό ύποπτο κρούσμα covid-19 και γι αυτό η αστυνομία έσπευσε στο ΣΣ Λιακοκλαδίου και στη συνέχεια το ΕΚΑΒ.

 

Τέλος υπάρχει και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων, που με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό, έσωσε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και της Λαμίας ενεργώντας ανθρώπινα.

Ακούστε την παρέμβαση του κ. Στασινού στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, όπου επιβεβαιώνει στοιχεία του ρεπορτάζ:

 

Στις εποχές που ζούμε, είναι λογικό να υπάρχει ο φόβος για τον νέο κορονοϊό. Αυτό όμως δε δίνει άλλοθι σε κανέναν να στιγματίζει ανθρώπους, πόσο μάλλον όταν δε νοσούν από covid-19.

Στην περίπτωση του Ρομάιν, δεν είχαμε απλά έναν άνθρωπο με covid-19 (σύμφωνα με αυτούς που δεν ήξεραν ή δε φρόντισαν να διαβάσουν ολόκληρο το χαρτί που κράδαινε ο απελπισμένος 48χρονος όταν τον προπηλάκιζαν ακόμη και λεκτικά).

Ο Ρομάιν ήταν ο απόλυτος αποδιοπομπαίος τράγος το ρατσιστικού μας σεναρίου. Ο άνθρωπος με τα τρία κακά της μοίρας του: φτωχός μετανάστης, μαύρος και με κορονοϊό.

Και αν για την ασθένεια αυτή θα βρούμε κάποτε το γιατρικό, η ίαση από την ασθένεια του ρατσισμού αργεί πολύ. Το πιο πιθανό είναι μάλιστα να μη βρεθεί ποτέ η θεραπεία της.
 

Πηγή:lamiareport.gr

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…